Έπειτα από μια περίοδο συνεχόμενων φημών και διαφόρων screenshots που διέρρευσαν, η Microsoft κυκλοφόρησε επισήμως την τελική έκδοση της γνωστής σουίτας εφαρμογών γραφείου Οffice για το iOS.

Το λογισμικό θα παρέχεται εντελώς δωρεάν, εντούτοις υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Προορίζεται μόνο για το iPhone και περιορίζεται σε συνδρομητές της cloud υπηρεσίας Office 365. Παρόλο που θεωρητικά κάτι τέτοιο περιορίζει τη δυνητική βάση των χρηστών, όσοι έχουν αγοράσει συνδρομή Office στο σύννεφο, σίγουρα θεωρούν την προσθήκη αυτή καλοδεχούμενη.

 

Όπως συμβαίνει και με το Office Mobile suite με το οποίο η Microsoft εξοπλίζει τα Windows Phone, η iOS έκδοση του Office επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να επεξεργάζονται οποιοδήποτε αρχείο έχει αποθηκευτεί σε Microsoft Word, Excel και Powerpoint.

 

 

Αν και οι δυνατότητες της έκδοσης για φορητές συσκευές είναι αρκετά περιορισμένες σε σχέση με την αντίστοιχη για επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εντούτοις περιλαμβάνει σημαντικές δυνατότητες απεικόνισης γραφημάτων και λοιπών SmartArt γραφικών. Σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι όλα τα δεδομένα θα είναι αποθηκευμένα στο cloud, συνεπώς θα μπορείτε να τα συγχρονίσετε με κάθε συσκευή.

 

Το Office Mobile είναι διαθέσιμο στο App Store για iPhone 4 και άνω που τρέχουν iOS 6.1 ή νεότερη έκδοση. Το μέγεθος του λογισμικού αγγίζει τα 58MB. Δεν γίνεται λόγος αν θα υπάρξει αντίστοιχη έκδοση για την πλατφόρμα του Android, ούτε για τα iPad με μεγαλύτερη οθόνη.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/52905-microsoft-releases-office-mobile-for-ios-available-to-365-subscribers-only.html[/url]']techspot.com