Η Microsoft ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο μια νέα εφαρμογή Office η οποία θα έρχεται προεγκατεστημένη στα Windows 10.

Η εφαρμογή αυτή η οποία είναι πλέον διαθέσιμη για όλους, αντικαθιστά το My Office app, φέρνοντας όλα τα αρχεία που διαθέτει στη σουίτα ο χρήστης, κάτω από ένα κοινό hub. Η νέα εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και αν δεν είστε συνδρομητής του Office 365 η κάτοχος κάποιας άδειας του Office, επιτρέποντας μάλιστα τη χρήση των Office Online εφαρμογών ακόμα και αν δεν τις έχετε εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας. Στην ουσία το νέο app είναι μια Progressive Web εφαρμογή, μια online δηλαδή υπηρεσία που συναντάμε δωρεάν στο Office.com, μεταμφιεσμένη σε πλήρη εφαρμογή των Windows.

Στις δυνατότητες που έχει ο χρήστης μέσω του νέου Office app είσαι η αναζήτηση αρχείων, η εμφάνιση των τελευταίων εγγράφων μεταξύ των οποίων και αυτά που διαμοιράζεται με άλλους, κ.α. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή μέσα από το Windows Store, με τη διαθεσιμότητα να γίνεται σταδιακά.

Thurrott