Σε μια σημαντική αναβάθμιση των Office Web Apps προχώρησε η Microsoft, με αρκετά νέα χαρακτηριστικά όπως την παράλληλη επεξεργασία εγγράφων του Office σε πραγματικό χρόνο.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα επιτρέπει σε διαφορετικούς χρήστες να επεξεργάζονται μέσω του browser τους το ίδιο έγγραφο και ο καθένας να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές που γίνονται σ' αυτό. Η Microsoft αποθηκεύει άμεσα κάθε αλλαγή έτσι ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση του εγγράφου σε περίπτωση απρόβλεπτων ενεργειών. Η παράλληλη επεξεργασία εγγράφων υποστηρίζεται όχι μόνο για την web έκδοση του Word αλλά και των Excel και PowerPoint.

 

Στις υπόλοιπες αλλαγές ξεχωρίζουν οι αρκετές βελτιώσεις της web έκδοσης του Word όπως η δυνατότητα εύρεσης και αντικατάστασης στο έγγραφο λέξεων η φράσεων, μορφοποίηση πινάκων και η προσθήκη header/footer.

 

Το drag n drop κελιών και η ταξινόμηση φύλλων έρχεται στο Excel ενώ στο PowerPoint υπάρχει πλέον δυνατότητα επεξεργασίας φωτογραφιών τις οποίες μπορείτε να "κόψετε".

Οι αλλαγές είναι από σήμερα σταδιακά διαθέσιμες σε όλους του χρήστες των Office Web Apps, με την πρόσβαση να γίνεται πάντα μέσα από την υπηρεσία SkyDrive

 

 

Link.png Site: http://blogs.office.com/b/office365tech/archive/2013/11/06/collaboration-just-got-easier-real-time-co-authoring-now-available-in-microsoft-office-web-apps.aspx[/url]]Office Blog