Η Microsoft προσθέτει επιτέλους μια συντόμευση πληκτρολογίου στο Word που σας επιτρέπει να επικολλήσετε κάτι ως απλό κείμενο, αφαιρώντας του κάθε μορφοποίηση που είχε όταν το αντιγράψατε.

Πρόκειται για την ίδια συντόμευση Control + Shift + V που χρησιμοποιείται σε πολλές άλλες εφαρμογές, με τη λειτουργία να είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή σε άτομα που χρησιμοποιούν τη beta έκδοση του Word τόσο σε Mac όσο και σε PC, σύμφωνα με την Jennifer Gentleman της Microsoft.

Το Word επιτρέπει εδώ και καιρό να αφαιρείτε τη μορφοποίηση από οτιδήποτε επικολλάτε εκ των υστέρων, χρησιμοποιώντας το μικρό ribbon που γίνεται popup, δίνοντας την επιλογή να διατηρήσετε την αρχική μορφοποίηση, να ταιριάξετε με τη μορφοποίηση του εγγράφου σας ή να χρησιμοποιήσετε απλό κείμενο. Μερικοί χρήστες μπορεί να προτιμούν αυτή την επιλογή, αν και δεν λείπουν οι αντίθετες απόψεις όπου ο συνδυασμός πλήκτρων δεν φαίνεται ως μια «φυσική» ενέργεια, ενώ Άγλλοι χρήστες αναφέρουν ότι η διάταξη πληκτρολογίου ISO έχει ένα πολύ μικρότερο αριστερό πλήκτρο shift.

Για όσους έχουν πληκτρολόγια με διάταξη ANSI, ωστόσο, η συντόμευση Control + Shift + V κάνει την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη, ειδικά αν το έχετε συνηθίσει από άλλες εφαρμογές όπως το Chrome, το Slack ή το Teams. Παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε μια συντόμευση επικόλλησης απλού κειμένου μέσω του συστήματος μακροεντολών πληκτρολογίου, η ενσωμάτωσή της ως προεπιλογή από το Word, θα τη κάνει διαθέσιμη σε εκατομμύρια χρήστες χωρίς κάποια άλλη παρέμβαση.

Η Microsoft προσπαθεί επίσης να καταστήσει διαθέσιμη τη συντόμευση πληκτρολογίου σε όλο το σύστημα μέσω του προγράμματος PowerToys, το οποίο προσθέτει και πολλά άλλα έξυπνα χαρακτηριστικά στα Windows. Αν χρησιμοποιείτε Mac, μια εφαρμογή όπως το Pure Paste μπορεί επίσης να αναπαράγει την ίδια λειτουργικότητα, αν και ειδικά αυτή το κάνει έτσι ώστε η προεπιλεγμένη συντόμευση Command + V να επικολλά σε απλό κείμενο, οπότε η επικόλληση με μορφοποίηση είναι αυτή που απαιτεί ένα επιπλέον βήμα.

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1