Φωτογραφίες και λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός νέου φορητού υπολογιστή από τη Microsoft, με την επωνυμία Surface Laptop, διέρρευσαν στο ίντερνετ μέσω του λογαριασμού Walking Cat στο Twitter. Η διαρροή έγινε λίγο πριν από την εκδήλωση που έχει προγραμματίσει για σήμερα ο αμερικανικός κολοσσός στη Νέα Υόρκη, και η οποία θα επικεντρώνεται στην εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση αναμένεται η εταιρεία να αποκαλύψει τα Windows 10 Cloud ή Windows 10 S, δηλαδή μία περιορισμένη έκδοση των Windows 10 ειδικά για τον χώρο της εκπαίδευσης. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το Surface Laptop είναι το μοντέλο που αρκετά δημοσιεύματα εδώ και καιρό υποστηρίζουν πως επίσης θα παρουσιάσει στην εκδήλωση η Microsoft, “βαφτίζοντάς” το Cloudbook.

 

Καθώς αυτή τη στιγμή στον χώρο της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ κυριαρχούν οι φθηνοί φορητοί υπολογιστές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό Chrome OS της Google, η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα συσκευές με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές.

 

Με βάση τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό Walking Cat στο Twitter, από τον οποίο στο παρελθόν έχουν διαρρεύσει και άλλες αποκλειστικές πληροφορίες για τη Microsoft, φαίνεται πως ο φορητός υπολογιστής συνδυάζει στοιχεία του ντιζάιν του Surface Pro 4 και του Surface Book.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο λογαριασμό, το υποτιθέμενο Surface Laptop διαθέτει οθόνη PixelSense 13,5 ιντσών, ενώ ζυγίζει περίπου 1.250 γραμμάρια. Στο λεπτότερο σημείο της, η βάση του έχει πάχος μόλις 10 χιλιοστά.

 

Link.png Site: PCWorld