Είναι δεδομένο πλέον ότι η Microsoft εργάζεται πάνω σε μία αναδιπλούμενη φορητή συσκευή που θα έχει έμφαση τις σημειώσεις κρίνοντας και από τη νέα διαρροή πατεντών που έχει καταθέσει προς έγκριση η εταιρεία

Στα σχέδια που συνοδεύουν την αίτηση ευρεσιτεχνίας, βλέπουμε αρκετές λεπτομέρειες για το πως θα είναι η συσκευή που κατασκευάζει η εταιρεία, αν τελικά αυτή κυκλοφορήσει στην αγορά. Το πιθανό smartphone, θα διαθέτει δύο ξεχωριστές οθόνες αλλά και ειδικό υπομόχλιο για να μπορεί να στέκεται σε οποιαδήποτε γωνία όπως συμβαίνει και με τους υπολογιστές Yoga της Lenovo. Παρόμοια φορητή συσκευή γνωρίζουμε ότι είχε στα σκαριά η Microsoft με την ονομασία Courier, ακυρώνοντας τελικά οποιοδήποτε σχέδιο για την εμπορική της κυκλοφορία.

Βασισμένος στα σχέδια των πατεντών, ο σχεδιαστής David Breyer δημιούργησε εντυπωσιακά 3D renders που μας δείχνουν το πως μπορεί να δείχνει μια τέτοια συσκευή, ένα κράμα που θυμίζει το Vaio P της Sony αλλά και τα Nokia Communicator και Nintendo 3DS. Σε αυτά βλέπουμε και την παρουσία ενός ψηφιακού stylus, που θα είναι απαραίτητο για τις χειρόγραφες σημειώσεις ή και άλλες εργασίες.

surfacemini.jpg

 

surfacemini3.jpg

Μυστήριο παραμένει και το λογισμικό που θα τρέχει η δημιουργία της Microsoft, με τα περισσότερα στοιχήματα να αφορούν την ειδική έκδοση των Windows 10 για επεξεργαστές ARM, αφού προσφέρει σημαντικά καλύτερη αυτονομία στους υπολογιστές που τη βρίσκουμε προεγκατεστημένη.

 

Link.png Site: TheVerge