Τα υβριδικά συστήματα Surface της Microsoft μπορούν να αποτελούν μερικά από τα καλύτερα συστήματα της αγοράς ειδικά στην κατηγορία 2σε1, όμως σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του Consumer Reports (CR), σίγουρα δεν είναι και τα πιο αξιόπιστα.

Όπως αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός καταναλωτών ο οποίος έχει μακρά ιστορία σχετικών δοκιμών σε διάφορες κατηγορίες προιόντων, οι υπολογιστές Surface παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα βλάβης από το μέσο όρο της κατηγορίας, κάτι που οδηγεί το Consumer Reports στο να ανακαλέσει την πρόταση αγοράς που είχε δώσει κατά το παρελθόν με την αντίστοιχη διάκριση. Στην έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε 90.000 κατόχους tablet/PC, ο οργανισμός διαπίστωσε ότι περίπου το ένα τέταρτο των κατόχων υπολογιστή Surface, ανέφερε κάποια βλάβη σε διάστημα δύο ετών από την αγορά του.

 

Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από τα νούμερα που αναφέρθηκαν για άλλους κατασκευαστές. Συγκεκριμένα το ποσοστό προβλήματος σε Apple υπολογιστές περιορίστηκε στο 10%, στην περίπτωση της Samsung στο 16% ενώ στην περίπτωση της Acer στο 18%. Σε κοντινά επίπεδα με τη Microsoft κινήθηκαν ακόμη η Toshiba και η Dell με ποσοστά 24 και 22% αντίστοιχα.

 

Από την πλευρά της η Microsoft απαντά επιθετικά στην έρευνα του Consumer Reports μέσω του δικτύου Reuters, αναφέροντας ότι «αν και σεβόμαστε το CR, δεν πιστεύουμε ότι τα ευρήματα αυτά αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια την πραγματική εμπειρία των κατόχων Surface υπολογιστών ή καταγράφουν την βελτιωμένη αξιοπιστία που υπάρχει με κάθε νέα γενιά Surface». Στη δήλωση της η Microsoft αναφέρει ακόμα ότι είναι «περήφανη για τις επιδόσεις και την ευελιξία που έχουν σημειώσει τα μοντέλα Surface Pro στις αξιολογήσεις των εργαστηρίων του CR».

 

Link.png Site: TechCrunch