Αν και το iPad Pro της Apple και το Surface Pro είναι αρκετά διαφορετικά, τόσο από την άποψη του hardware όσο και του software, και τα δύο προορίζονται να καλύψουν παρόμοιες ανάγκες και επιθυμίες των χρηστών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ryan Gavin, Γενικός Διευθυντής του τμήματος τω συσκευών Surface, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη πως το iPad Pro αποτελεί “καθαρό παράδειγμα” υιοθέτησης των υλοποιήσεων της Microsoft στην κατηγορία των συσκευών “2 σε 1”.

 

“Σκεφτείτε το: αν απλώς κοιτούσαμε τι κάνει η Apple δεν θα είχαμε κατασκευάσει ποτέ ένα προϊόν σαν Surface Pro ή το Surface Book”, είπε ο Gavin. “Εδώ και χρόνια αποκτούμε εμπειρία και τελειοποιούμε τις 2 σε 1 συσκευές μας, ωστόσο όταν κυκλοφόρησε το πρώτο Surface όλοι ήταν επιφυλακτικοί, ανάμεσα σε αυτούς και η Apple. Στη συνέχεια όμως μας ακολούθησαν, με το iPad Pro να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γι’ αυτό”.

 

Το iPad Pro όντως μοιάζει με βήμα της Apple προς το τμήμα της αγοράς στο οποίο στοχεύει η Microsoft με τη σειρά Surface, επομένως φαίνεται να έχει βάση ο ισχυρισμός του Gavin. Την ίδια στιγμή, είναι δύσκολο να αποφανθεί κανείς για το ποιο από τα δύο προϊόντα πληροί καλύτερα τον ρόλο του laptop, πόσω περισσότερο να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα για τον βαθμό των ομοιοτήτων ανάμεσα στα δύο, και το πιο “ακολούθησε” τον δρόμο που χάραξε το άλλο.

 

Link.png Site: Phonearena