Επιστροφή στα φθηνά tablets της Microsoft θα έχουμε το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με το Bloomberg να έχει πληροφορίες για τα σχέδια της Microsoft να μπει σε μια αγορά από την οποία έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό.  

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ομάδα του Panos Panay και του Surface εργάζεται πυρετωδώς για μια νέα σειρά 2σε1 συστημάτων Surface, τα οποία όμως θα διακρίνονται για τη χαμηλή τους τιμή, έχοντας στόχο να διεκδικήσουν μερίδιο από το iPad αλλά και άλλες αντίστοιχες προτάσεις που στηρίζονται στο Android και το Chrome OS. Σε παρόμοια κίνηση είχε προχωρήσει η Microsoft το 2012 με την κυκλοφορία του Surface RT, ένα tablet με κόστος $499, το οποίο όμως όχι μόνο δεν είχε το καλύτερο μέγεθος αλλά και πολλούς περιορισμούς στο λογισμικό. Μια πολύ καλύτερη πρόταση, το Surface 3, δεν συνάντησε μεγάλη επιτυχία, με το βάρος να πέφτει στη σειρά Pro.

Η νέα προσπάθεια της Microsoft θα έχει κόστος περίπου $400, οθόνη λίγο μεγαλύτερη από 10 ίντσες, ενώ η κατασκευή θα διακρίνεται για τις καμπύλες γωνίες όπως βλέπουμε και στα iPad. Η κεντρική θύρα συνδεσιμότητας θα είναι USB-C ενώ το βάρος αναμένεται να είναι κατά 20% μικρότερο. Μικρότερη όμως θα είναι και η αυτονομία του tablet από το μεγάλο αδερφάκι, το Surface Pro, το οποίο θεωρητικά διαθέτει αυτονομία 13.5 ωρών, με το Bloomberg να αναφέρει χρόνο αυτονομίας για το νέο tablet της Microsoft Περίπου στις 9 ώρες. Στο εσωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη θέση του επεξεργαστή και της GPU,  θα δούμε την Intel, χωρίς όμως να υπάρχει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Όπως συμβαίνει και με τα Surface Pro, έτσι και το επερχόμενο Surface tablet δε θα έρχεται στην ίδια συσκευασία με πληκτρολόγιο και κάποιο stylus, με τη Microsoft να εργάζεται πάνω στη δημιουργία μιας πιο οικονομικής πρότασης και για τα 2 αυτά περιφερειακά που γνωρίζουμε καλά από τη σειρά Surface Pro. Ακόμα θα υπάρχουν δύο διαθέσιμες χωρητικότητες, στα 64 και 128GB, υποστήριξη LTE, το κλασσικό kickstand στο πίσω μέρος ενώ το λειτουργικό σύστημα θα είναι τα Windows 10 Pro. 

Bloomberg