Από ότι φαίνεται, σύντομα οι φίλοι των Windows δεν θα προμηθεύονται μόνο apps ή ψηφιακό περιεχόμενο από το Microsoft Store αλλά και… hardware.

Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνουμε από ένα κρυφό section στο app του Microsoft Store που είχε την ονομασία Shop Surface και το οποίο ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Όπως είναι κατανοητό, στο συγκεκριμένο section υπήρχαν υπολογιστές Surface καθώς και τα αξεσουάρ τους, και οι αγορές θα ήταν δυνατόν να γίνουν χωρίς την ανάμιξη κάποιου browser.

 

Δεν είναι ξεκάθαρο αν και πότε το συγκεκριμένο τμήμα θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες, αλλά ποιος ο λόγος να συμπεριλάβεις κώδικα για ένα νέο τμήμα στο app αν δεν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις ποτέ; Από ότι φαίνεται, η συγκεκριμένη κίνηση μοιάζει να αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης στρατηγικής της Microsoft, για να προσφέρει διάφορων ειδών προϊόντα μέσα από το Microsoft Store app, συμπεριλαμβανομένου και hardware.

 

Η στρατηγική της Microsoft έρχεται πάντως σε αντίθεση με εκείνη της Apple που συνεχίζει να διατηρεί ξεχωριστά stores για τις εφαρμογές και το hardware ενώ μάλιστα εγκατέλειψε και το mobile app browsing στο desktop.


Link.png Site: Engadget