Σύμφωνα με το Ασιατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Nikkei, η Microsoft αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή για ένα ευρύ φάσμα αξεσουάρ και περιφερειακών Surface (π.χ. πληκτρολόγια, ποντίκια, ακουστικά).

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στη μάρκα «Surface» και τους υπολογιστές ή και τα περιφερειακά/αξεσουάρ που φέρουν το σχετικό λογότυπο της την τελευταία δεκαετία. Λέγεται ότι αυτή η στρατηγική έρχεται ως «απάντηση» στην κακή απόδοση του τμήματος «Devices» της εταιρείας όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στην τελευταία της έκθεση για τα οικονομικά της αποτελέσματα. Σύμφωνα με το Nikkei, η Microsoft πρόκειται να αναστείλει την παραγωγή όλων των αυτόνομων πληκτρολογίων της σειράς Surface με την εταιρεία επίσης να σταματά την πώληση περιφερειακών και αξεσουάρ που φέρουν την επωνυμία «Microsoft» (τουλάχιστον για μία σημαντική χρονική περίοδο).

Η Microsoft ήταν ένας σημαντικός ανταγωνιστής -ειδικά για την Logitech- στην αγορά των πληκτρολογίων, των ποντικιών για εφαρμογές γραφείου και των καμερών web, ωστόσο με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις πολλές περισσότερες επωνυμίες σε σχέση με το παρελθόν, εταιρεία φάνηκε πως δυσκολεύτηκε να βρει τη θέση της στην αγορά και να πείσει τους χρήστες.

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των καταναλωτών έχουν επίσης αλλάξει. Αρκετοί περισσότεροι άνθρωποι πλέον δεν θέλουν πληκτρολόγια με τεχνολογία μεμβράνης και αντ' αυτού αγοράζουν τα ακριβότερα μηχανικά πληκτρολόγια. Η Microsoft επίσης φαίνεται πως άργησε επίσης να κυκλοφορήσει στην αγορά τους υπολογιστές Surface και όταν το έκανε, παρέδωσε υπερτιμημένα και κάτω των προσδοκιών προϊόντα, γεγονός που με τη σειρά του οδήγησε σε λιγότερες πωλήσεις (τόσο των υπολογιστών όσο και των αντίστοιχων αξεσουάρ).

Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν η Microsoft σκοπεύει να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα προϊόντα, αλλά αυτή τη στιγμή το μέλλον της σειράς Surface στο σύνολο της δείχνει δυσοίωνο.

  • Like 1