Σύμφωνα με το επίσημο blog της Microsoft, ο προηγούμενος μήνα ήταν ο καλύτερος σε ότι αφορά τις πωλήσεις της σειράς υπολογιστών Surface.

Ένας από τους λόγους σύμφωνα με την εταιρεία ήταν και ο μεγαλύτερος αριθμός χρηστών που αποφασίζουν να μετακινηθούν από το MacBook σε κάποιον από τους υπολογιστές της σειράς Surface. Μάλιστα η Microsoft πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στην «απογοήτευση» των χρηστών για το νέο MacBook Pro, ειδικά ανάμεσα στο χώρο των επαγγελματιών. Σε συνδυασμό και με το πρόγραμμα ανταλλαγής MacBook με ένα Surface που έχει σε ισχύ η εταιρεία, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν κάποιο υπολογιστή της Microsoft ενώ «καθημερινά υπάρχει μια νέα παρουσίαση η οποία προτείνει την πρόταση της Microsoft έναντι αυτή της Apple, κάτι που φυσικά κάνει αρκετά υπερήφανους την ομάδα του Surface».

 

Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου MacBook Pro, η Microsoft ξεκίνησε μια προωθητική ενέργεια προσφέροντας στους κατόχους μοντέλων MacBook Pro και MacBook Air, έκπτωση έως και 650 δολάρια για την αγορά ενός Surface Pro 4 ή ενός Surface Book. Ένα μήνα πριν, η Microsoft εντυπωσίασε παρουσιάζοντας το Surface Studio, τη δική της πρόταση στα AIO συστήματα, και το οποίο έχει αποσπάσει ήδη θετικές κριτικές.

 

Στις Η.Π.Α, το Surface Book κοστίζει $1499 όσο ακριβώς και το νέο MacBook Pro με τα παραδοσιακά πλήκτρα. Το δεύτερο μοντέλο με την ενσωματωμένη Touch Bar, διαθέτει τιμή που ξεκινά από τα $1799 για το μοντέλο των 13 ιντσών ενώ τα μοντέλα με 15 ιντσών οθόνη κοστίζουν από 2400 δολάρια.

 

Link.png Site: Macrumors