Σε μία εκδήλωση στο κατάστημα της Microsoft στο Λονδίνο, ο επικεφαλής του τμήματος Microsoft Devices, Panos Panay, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία του προτίμησε το Android για το επερχόμενο smartphone της Surface Duo επειδή, πολύ απλά, το «καλύτερο OS για αυτό το προϊόν είναι το Android».

Αν και παλαιότερα θα μιλούσαμε για μία τολμηρή δήλωση που θα συζητηθεί, σήμερα δεν ακούγεται και τόσο… παράξενη, καθώς στο παρελθόν, η Microsoft προσπάθησε, και απέτυχε με τα Windows Mobile, να παρουσιάσει μία πραγματικά ανταγωνιστική πρόταση απέναντι στο mobile λειτουργικό σύστημα της Google.

Αν και το τέλος για τα Windows 10 Mobile έχει έρθει ήδη, λογικά στην Microsoft θα έκαναν σκέψεις να προχωρήσουν στην ανάπτυξη ή ακόμα και να επαναφέρουν κάποια δική τους λύση για το επερχόμενο smartphone της Surface Duo, για να μην χρησιμοποιήσουν το Android, ωστόσο τελικά η εταιρεία προχώρησε στην πιο συμφέρουσα, από πολλές απόψεις, κίνηση. Φαίνεται λοιπόν ότι η Microsoft αναγνώρισε πόσο δύσκολο είναι να ανταγωνιστεί το Android –που σήμερα είναι το λειτουργικό που χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άλλο στον πλανήτη, «τίτλο» που κάποτε κατείχε το δικό της OS, Windows.

Η αποτυχία του λειτουργικού συστήματος Windows 10 Mobile και των κινητών που το «έτρεχαν» πιθανότατα ήταν μία αφυπνιστική, σχεδόν ταπεινωτική, εμπειρία για την Microsoft που δεν βιάζεται να ξαναζήσει. Και είναι λογικό, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Panos Panay: «Θέλαμε να συναντήσουμε τους πελάτες εκεί που βρίσκονταν… και βρίσκονταν στο Android». Όσον αφορά στο Surface Neo, ο Panos Panay δήλωσε ότι και αυτό «τρέχει» αντίστοιχα το καλύτερο λειτουργικό σύστημα: «Το καλύτερο OS για αυτό το προϊόν είναι ξεκάθαρα τα Windows» είπε.

microsoft-surface-duo-neo.jpg.e086d104f52464bbdeda0ad2bd28ae5d.jpg

Ο επικεφαλής του τμήματος Microsoft Devices, Panos Panay δήλωσε επίσης ότι «δεσμευόμαστε ότι όλα τα προϊόντα μας θα μπορούν να είναι αναβαθμίσιμα/ επισκευάσιμα με την πάροδο του χρόνου» και αυτό είναι μία εξαιρετική είδηση για όσους θέλουν να αποκτήσουν μία συσκευή Surface.

Αυτό σημαίνει ότι οι υπολογιστές και οι συσκευές Surface μελλοντικά θα μπορούν να αναβαθμιστούν με νέο hardware και να επιδιορθωθούν/ επισκευαστούν πολύ πιο εύκολα από ότι στο παρελθόν – προσφέροντας για παράδειγμα ένα removable SSD που οι χρήστες μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν. Εξάλλου, ήταν κάτι που ζητούσαν πολλοί πελάτες της εταιρείας. «Είναι ένα από τα αγαπημένα μου παραδείγματα από τα σχόλια των πελατών μας» δήλωσε ο Panos Panay. Όμως ο λόγος δεν είναι μόνο για να ικανοποιηθούν οι πελάτες της. Εξάλλου, όπως επισημαίνει ο Panos Panay «στην τελική, δεν αγοράζεις ένα προϊόν επειδή μπορείς να το αποσυναρμολογήσεις». Κάτι τέτοιο ωστόσο θα βοηθήσει την Microsoft να γίνει μία πιο «πράσινη εταιρεία». «…. μας βοηθάει να μειώσουμε το αποτύπωμα μας με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα» είπε ο επικεφαλής του τμήματος συσκευών της Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι η Microsoft μπορεί να προχωρήσει στο service τον συσκευών αποτελεσματικότερα και ταχύτερα. «Μπορούμε να αλλάξουμε το πληκτρολόγιο, την οθόνη και το SSD ταχύτερα, και μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να αποστέλλουμε προϊόντα σε όλο τον κόσμο προσπαθώντας παράλληλα να βρούμε ένα μέρος να τα επισκευάσουμε. Με αυτή την έννοια, είναι ότι καλύτερο έχει προκύψει από τα σχόλια των πελατών μας».  

TechRadar

  • Like 4
  • Haha 2