Το dual-screen PC της Microsoft, Surface Neo που τρέχει το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 10X, δεν αναμένεται να λανσαριστεί την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών φέτος όπως είχε προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ZDNet και CNBC, η εταιρεία έχει αυτή την περίοδο επικεντρωθεί στο να κάνει τα νέα Windows 10X να «τρέχουν» απροβλημάτιστα σε συσκευές με μία οθόνη όπως είναι οι φορητοί υπολογιστές και τα φορητά συστήματα 2-in-1. Το Surface Duo, που μοιάζει με «μικρογραφία» του Surface Neo και τρέχει μία ειδική έκδοση του Android εμπλουτισμένοι με τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Microsoft δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί μέχρι στιγμή (ίσως κυκλοφορήσει και νωρίτερα από το αναμενόμενο).  

Το Surface Neo, δεν φαίνεται να είναι η μοναδική συσκευή που επηρεάζεται πάντως. Όλες οι φορητοί υπολογιστές με διπλή οθόνη (dual-screen) ή αναδιπλούμενη οθόνη (foldable) τρίτων κατασκευαστών, όπως το ThinkPad X1 Fold της Lenovo, δεν θα λανσαριστούν φέτος με Windows 10X.

Η Microsoft έχει αναφερθεί στα Windows 10X στο πλαίσιο ανακοινώσεων φορητών υπολογιστών με δύο οθόνες ή αναδιπλούμενη οθόνη, ωστόσο φαίνεται –μετά από κάποια στοιχεία που διέρρευσαν- πως το λειτουργικό σύστημα πρόκειται να λανσαριστεί και για τους συνηθισμένους φορητούς υπολογιστές.

The Verge

  • Like 2