Μπορεί η πρώτη γενιά του Surface RT να μην συγκίνησε το αγοραστικό κοινό, η Microsoft σήμερα παρουσίασε τη δεύτερη έκδοση του υβριδικού υπολογιστή ο οποίος τρέχει την έκδοση των Windows 8.1 RT.

Το Surface 2 όπως είναι η επίσημη ονομασία του, θεωρείται για τη MIcrosoft ως «το πιο παραγωγικό tablet που έχει κατασκευαστεί ποτέ» και είναι αποτέλεσμα δουλειάς 18 μηνών.

 

Σε σχέση με το περσινό μοντέλο, το Surface 2 είναι πιο λεπτό, πιο ελαφρύ και πιο γρήγορο ενώ προσθέτει και ένα δεύτερο χρωματισμό (ασημί/άσπρο) στις διαθέσιμες επιλογές εκτός του κλασσικού μαύρου. Η οθόνη των 10.6 ιντσών διαθέτει πλέον 1080p ανάλυση και στηρίζεται στην τεχνολογία ClearType με πολύ ζωντανά χρώματα.

 

 

Η παρουσία του Nvidia Tegra 4 soc υπόσχεται «δραματικά καλύτερες επιδόσεις» με αυτονομία η οποία φτάνει τις 10 ώρες κατά την αναπαραγωγή video. Η usb 3.0 θύρα που βρίσκεται πάνω στο Surface 2 κάνει πιο γρήγορη την αντιγραφή αρχείων ενώ όπως και το μεγάλο αδερφάκι του, το Surface 2 Pro, έχει μια νέα γωνία kickstand για πιο εύκολη τοποθέτηση του στα γόνατά σας.

 

Όπως ισχύει σε όλα τα Windows RT tablets, έτσι και το Surface 2 περιλαμβάνει δωρεάν το Office 2013 με το Outlook RT να κάνει για πρώτη φορά την παρουσία του. Η μεταμόρφωση του Surface 2 από tablet σε laptop μπορεί να γίνει με το Type Cover 2 το οποίο διαθέτει το διπλό χαρακτήρα πληκτρολογίου καλύμματος με τη διαφορά ότι η νέα έκδοση έχει φωτιζόμενα πλήκτρα, Επίσης η Microsoft κυκλοφορεί και το Power Cover το οποίο είναι στην ουσία ένα Type Cover 2 με ενσωματωμένη μπαταρία η οποία δίνει επιπλέον αυτονομία στο σύστημα. Η τιμή του Type Cover 2 έχει οριστεί στα $129.99, του Power Cover στα $199.99 και του Touch Cover 2 το οποίο είναι πιο ευαίσθητο στο πάτημα από τον προκάτοχο του, στα $119.99.

 

d61ca768-ce8f-424d-9818-7edb6a3fb6ca.jpg

 

Το Surface 2 θα κοστίζει $449 για το μοντέλο των 32GB και $549 το μοντέλο των 64GB και πρόκειται να κυκλοφορήσει αρχικά σε 22 χώρες αρχής γενομένης από τις 22 Οκτωβρίου. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνεται η Ιταλία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Γαλλία και φυσικά το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Link.png Site: ']Surface 2

Link.png Site: http://www.microsoft.com/en-us/news/presskits/surface/surfaceevent.aspx']Παρουσίαση Surface 2/ Surface 2 Pro