Παράλληλα με τα Surface Book 3 και Surface Go 2, η Microsoft ανακοίνωσε και τα ασύρματα ακουστικά Surface Headphones 2.

Η Microsoft υποστηρίζει ότι βελτίωσε σημαντικά την ποιότητα του ήχου, τη τεχνολογία ακύρωσης θορύβου και την αυτονομία σε σχέση με τα πρώτα ακουστικά κεφαλής Surface Headphones, τα οποία όταν είχαν πρωτοκυκλοφορήσει στοίχιζαν $349. Τώρα, η Microsoft προσφέρει μία καλύτερη, σύμφωνα με τον ισχυρισμό της, συσκευή, η οποία μάλιστα στοιχίζει λιγότερο, $249.

Η γενικότερη κατασκευή και ο σχεδιασμός δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά αυτή τη φορά προσφέρονται και σε ματ μαύρο χρώμα ενώ τα earcaps περιστρέφονται κατά 180 μοίρες για να είναι πιο άνετα. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, τα δύο περιστροφικά χειριστήρια/ dials χρησιμεύουν για την ρύθμιση της έντασης του ήχου ή τον βαθμό ακύρωσης θορύβου (επιλογή ανάμεσα σε 13 επίπεδα). Τα earcaps έχουν όμοιο μεγέθους οδηγούς (40mm) τους οποίους η Microsoft ονομάζει Free Edge και σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα ήχου.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η αυτονομία των Surface Headphones 2, που υποστηρίζουν Bluetooth 5.0 (με aptX, για χαμηλότερη υστέρηση) φτάνει μέχρι τις 20 ώρες με ενεργοποιημένη τη λειτουργία noise cancelling ενώ υποστηρίζεται και fast charging. Τα ακουστικά μπορούν να φορτίσουν πλήρως μέσα σε δύο ώρες, ενώ μόλις πέντε λεπτά φόρτισης επαρκούς για δύο ώρες χρήσης. Φυσικά, υποστηρίζουν και την ψηφιακή βοηθό της Microsoft, Cortana. Τα νέα ασύρματα ακουστικά Surface Headphones 2 είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία με τιμή $249 και θα διατεθούν σε καταστήματα από τις 12 Μαΐου.

Να αναφέρουμε, ότι η εταιρεία έκανε γνωστό ότι στις 12 Μαΐου θα ξεκινήσει και η πώληση των ασύρματων Surface Earbuds που είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο Οκτώβριο, με τιμή $199.