Το Surface event της Microsoft έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου.

Η Microsoft ετοιμάζεται να λανσάρει το Surface Pro 8 τις επόμενες ημέρες και μια διαρροή φαίνεται να αποκάλυψε κάποια χαρακτηριστικά του. Ένας λογαριασμός στο Twitter με το ψευδώνυμο «Shadow_Leak» δημοσίευσε μία καταχώρηση του Surface Pro 8 η οποία φαίνεται να είναι εικόνα marketing υλικού από κάποια αλυσίδα καταστημάτων λιανικής, με τη φωτογραφία όμως να μην είναι η πραγματική. Ο ίδιος λογαριασμός ισχυρίζεται ότι το Surface Pro 8 θα διαθέτει μια νέα οθόνη 13 ιντσών 120Hz που θα έχει λεπτά πλαίσια ενώ η συσκευή της Microsoft θα διαθέτει και δύο θύρες Thunderbolt.

Η ιστοσελίδα The Verge ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι το Surface Pro 8 θα διατεθεί χωρίς θύρες USB-A για χάρη των USB-C και Thunderbolt. Αναφορά είχε κάνει και για τα 120Hz της οθόνης, οπότε με την εικόνα που διέρρευσε στο Twitter, οι προδιαγραφές συμβαδίζουν με αυτά που είχαν αποκαλύψει πηγές εξοικειωμένες με τα σχέδια της Microsoft. Η διαρροή αποκαλύπτει επίσης ότι η Microsoft θα φέρει και αφαιρούμενους SSD στο Surface Pro 8, κάτι που υπάρχει ήδη σε Surface Laptop 4, Surface Pro X και Surface Pro 7 Plus. Χαρακτηριστικό που θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να ανταλλάσσουν δίσκους.

Μεγάλο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και ο αντικαταστάτης του Surface Book που θα φέρει έναν νέο form factor, κάτι που μπορεί να είναι ο λόγος για μια νέα ονομασία. Renderings βασισμένα σε διάφορες πατέντες που έχει καταθέσει η Microsoft, δείχνουν έναν αρκετά ενδιαφέρον σύστημα, με κορυφαίο hinge που το μετατρέπει στην ουσία το laptop σε ένα μικρό Surface Studio.

Το event της Microsoft για το Surface έχει προγραμματιστεί για τις 22 Σεπτεμβρίου, στις 6.00μμ ώρα Ελλάδος, όπου και αναμένεται η εταιρεία να ανακοινώσει συνολικά έως και 5 νέες Surface συσκευές. Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά στην ιστοσελίδα της Microsoft.

  • Like 4
  • Haha 1