Αλλά στην πραγματικότητα οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς ο Windows Media Player δεν θα εξαφανιστεί εντελώς.

Η τωρινή έκδοση του Windows Media Player υπάρχει σχεδόν μία δεκαετία. Οπότε, έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια, η Microsoft επιτέλους κυκλοφορεί μία νέα εφαρμογή σχεδιασμένη να διαχειρίζεται την αναπαραγωγή αρχείων στα Windows 11.

Η Microsoft ανέφερε σε δημοσίευση blog πως έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί τον Media Player for Windows στους Insider χρήστες που βρίσκονται στο κανάλι ενημερώσεων Dev των Windows 11. Παρ’ όλα αυτά, ενώ το όνομά τους είναι παρόμοιο, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως ο Media Player for Windows είναι μία εντελώς νέα εφαρμογή η οποία είναι σχεδιασμένη να αντικαταστήσει τόσο τον Windows Media Player όσο και το Groove Music Player. Από τότε που η Microsoft σταμάτησε την υποστήριξη της υπηρεσίας Groove Music το 2017, ήταν κάτι αναμενόμενο ότι τελικά θα αντικαταστήσει και την ίδια την εφαρμογή.

Όπως συνέβη και με την εφαρμογή Photos στα Windows 11, ο στόχος της Microsoft με το νέο Media Player app είναι να δημιουργήσει μία εφαρμογή για κάθε είδους αρχείο μουσικής και βίντεο ενώ ταυτόχρονα θα έχει το νέο UI των Windows 11, δηλαδή ένα πιο καθαρό και πιο μοντέρνο περιβάλλον χρήσης.

microsoft-windows-11-antikatastasi-media-player-2.JPG.d4e59912646d4ef1bebd24106adc4981.JPG

Η Microsoft αναφέρει ότι το νέο Media Player app περιλαμβάνει μία πλήρως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη για πλοήγηση ανάμεσα στα κομμάτια μουσικής και δημιουργία λιστών αναπαραγωγής, με την εφαρμογή να συγχωνεύει αυτόματα την υπάρχουσα βιβλιοθήκη και λίστες αναπαραγωγής από το Groove Music. Η Microsoft έχει προσθέσει επίσης υποστήριξη για ένα mini-player μαζί με αναπαραγωγή που υποστηρίζει εικόνες εξωφύλλου του άλμπουμ, τόσο σε πλήρη όσο και σε μίνι προβολή. Θα διαθέτει ακόμη νέα σχεδίαση με καθαρότερα περιγράμματα, βελτιωμένες συντομεύσεις και περισσότερες δυνατότητες βελτιστοποιημένες για καλύτερη προσβασιμότητα.

Όσον αφορά τη διαχείριση αρχείων βίντεο, το Media Player θα αναζητά στο σύστημα του χρήστη για να εντοπίσει τα διάφορα κλιπ στους φακέλους Μουσική και Βίντεο, αν και ο χρήστης θα μπορεί να ρυθμίσει την εφαρμογή να αναζητά περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο και σε άλλους φακέλους στον υπολογιστή του.

Ωστόσο, για την ώρα η Microsoft αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα, όπως προβλήματα στο streaming από εξωτερικούς συνδέσμους, προβλήματα με την επεξεργασία μεταδεδομένων των άλμπουμ, σφάλματα εμφάνισης για λέξεις με τονισμένο περιεχόμενο και ορισμένα στοιχεία του περιβάλλοντος που δεν προσαρμόζονται σωστά στο θέμα των Windows 11. Επομένως, ίσως να μην είναι η κατάλληλη ώρα κάποιος να βάλει αυτή την έκδοση και να αντικαταστήσει τις προηγούμενες εφαρμογές, αν δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτά τα πρώιμα προβλήματα.

Εναλλακτικά, τα καλά νέα είναι ότι ο «παλιός» Media Player δεν καταργείται εντελώς από τα Windows 11, αλλά θα μετατραπεί σε μία εφαρμογή τύπου legacy, στην οποία ο χρήστης θα έχει πρόσβαση μέσα από τα Εργαλεία των Windows.