Η Microsoft θέλει να αποθαρρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν «άλλες διάφορες λύσεις» για την εκτέλεση των Windows 11 σε παλαιότερους υπολογιστές.

Η Microsoft δεν θα εμφανίζει πλέον υδατογραφήματα μόνο στις μη ενεργοποιημένες εκδόσεις των Windows. Η ιστοσελίδα The Verge αναφέρει ότι η πιο πρόσφατη preview έκδοση των Windows 11 (22000.588) προσθέτει ένα υδατογράφημα στην επιφάνεια εργασίας στους υπολογιστές που διαθέτουν hardware που δεν υποστηρίζεται επίσημα. Το μήνυμα γράφει «Δεν πληρούνται οι απαιτήσεις συστήματος» και ζητά από τον χρήστη να επισκεφθεί τις Ρυθμίσεις για να μάθει περισσότερα. Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τις λειτουργίες και τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος.

Η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει το υδατογράφημα σε κάποιες εκδόσεις Windows 11 που κυκλοφόρησαν τον Φεβρουάριο. Η προσθήκη του υδατογραφήματος στην έκδοση Release Preview υποδεικνύει ότι η Microsoft είναι έτοιμη να μεταφέρει αυτή τη «λειτουργία» σε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση λογισμικού στο κοντινό μέλλον.

Τα Windows 11 απαιτούν τουλάχιστον είτε έναν επεξεργαστή Intel Core 8ης γενιάς ή τσιπ AMD που βασίζεται σε αρχιτεκτονική Zen+, Zen 2. Πολλοί θεωρούν ότι ο περιορισμός αυτός είναι μια αυθαίρετη κίνηση της Microsoft και έχουν χρησιμοποιήσει έναν τρόπο μέσω της Registry (γνωστός και στη Microsoft) για να παρακάμψουν τον έλεγχο του επεξεργαστή και να εγκαταστήσουν με επιτυχία το λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, η Microsoft έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να μην παρέχει ενημερώσεις σε αυτούς τους υπολογιστές, παρ΄ όλα αυτά το λογισμικό θα εξακολουθεί να λειτουργεί.

Στην πράξη, ένα τέτοιου είδους υδατογράφημα είναι απλά μία «επιπλέον διευκρίνιση» και όχι κάτι που θα αποτρέψει τους χρήστες να συνεχίσουν να παίζουν και να εργάζονται στα Windows 11 με τον μη υποστηριζόμενο υπολογιστή τους. Πρόκειται απλά για μια υπενθύμιση ότι η Microsoft δεν θα τους βοηθήσει εάν το λογισμικό συμπεριφέρεται με άλλο τρόπο από αυτόν που περίμεναν. Πιθανώς και το ίδιο το υδατογράφημα να μπορεί να αφαιρεθεί με κάποια επιπλέον ρύθμιση στη Registry.

  • Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1