Τη Βαρκελώνη επιλέγει η Microsoft και το συνέδριο MWC για να ανακοινώσει επίσημα τη νέα αναβάθμιση των Windows Phone και η οποία θα κυκλοφορήσει την επερχόμενη άνοιξη, χωρίς όμως να τη συνοδεύει κάποια παρουσίαση νέας συσκευής.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η αναβάθμιση υποστηρίζεται τεχνικά από όλες τις υπάρχουσες συσκευές του εμπορίου αν και υπάρχει ένα θολό τοπίο σχετικά με το αν η τελική απόφαση παραμένει η όχι των παρόχων. Πάντως η ίδια η Microsoft θα υποστηρίξει με δικές της αναβαθμίσεις τις περισσότερες αν όχι όλες τις συσκευές κάτι που συμβαδίζει και με παλαιότερες ανακοινώσεις της εταιρείας.

 

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, η νέα έκδοση των Windows Phone (πιθανότατα η 8.1) φέρνει υποστήριξη για μια σειρά από πιο "αδύναμα" SoC τα οποία όμως προορίζονται για οικονομικές συσκευές. Αυτά είναι το Snapdragon 200, 400 και 400 LTE. Για τον ίδιο σκοπό, η πλατφόρμα πλέον υποστηρίζει επίσημα και software buttons όπως το Android, κάνοντας περιττή την παρουσία των τριών φυσικών πλήκτρων.

 

Ακόμη θα είναι δυνατή η εγκατάσταση εφαρμογών στη microSD κάρτα, κάνοντας πιο ευέλικτη την κατάσταση για τους κατασκευαστές έτσι ώστε να κυκλοφορήσουν συσκευές με 4GB αποθηκευτικό χώρο και 512mb RAM.

 

Τέλος η Microsoft ανακοίνωσε υποστήριξη μοντέλων με διπλή sim κάρτα αλλά και νέες συνεργασίες με γνωστούς κατασκευαστές όπως η Lenovo, LG, Samsung, ZTE και φυσικά τη Nokia. Η εταιρεία διευκρινίζει πάντως ότι κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι θα δούμε και αντίστοιχα μοντέλα από τις συγκεκριμένες εταιρείες σύντομα, κάτι που πιθανόν να πραγματοποιηθεί όσο πλησιάζουμε προς την επίσημη κυκλοφορία.

 

Πολύ περισσότερες πληροφορίες αλλά και την παρουσίαση νέων μοντέλων, αναμένεται να δούμε στις αρχές Απριλίου στο συνέδριο BUILD 2014 που διοργανώνει η Microsoft στο San Francisco.

 

Link.png Site: http://blogs.windows.com/windows_phone/b/windowsphone/archive/2014/02/23/scaling-windows-phone-evolving-windows-8.aspx[/url]']Windows Phone Blog

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt