Τελικά όπου καπνός και φωτιά, και έτσι εδώ και λίγη ώρα, το Candy Crush Saga, ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια όλων των εποχών για κινητά τηλέφωνα, είναι πλέον διαθέσιμο και για την πλατφόρμα των Windows Phone.

Με τη χαρακτηριστική καθυστέρηση στην οποία έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε δημοφιλείς εφαρμογές και παιχνίδια να κάνουν κατά τη μετάβαση τους στην πλατφόρμα της Microsoft, το Candy Crush Saga αποτελούσε μέχρι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες ελλείψεις του Windows Phone Store όπως ακριβώς έγινε χθες και με την κυκλοφορία του Minecraft Pocket Edition.

 

Όπως αναφέρει η Microsoft, το παιχνίδι είναι συμβατό και με συσκευές που διαθέτουν 512MB RAM όπως τα Lumia 625 και Lumia 530, όχι όμως με το Lumia 610 το οποίο ενσωματώνει μνήμη 256MB. Το κατέβασμα του παιχνιδιού είναι δωρεάν, με τη King να ακολουθεί το ίδιο μοντέλο χρέωσης που ακολουθεί και στις πλατφόρμες του iOS και Android, χρεώνοντας επιπλέον «ζωές» στο παιχνίδι ή ξεκλειδώνοντας κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά.

 

Με εθιστικό gameplay, στόχος του χρήστη είναι να ταιριάξει τρία η περισσότερα γλυκίσματα που εμφανίζονται στην οθόνη, προκειμένου αυτά να εξαφανιστούν και να κερδίσει πόντους ώστε να προχωρήσει στην επόμενη πίστα. Η King πάντως έχει προχωρήσει ήδη στην κυκλοφορία της συνέχειας του παιχνιδιού, με τίτλο Candy Crush Soda (σε iOS και Android), για το οποίο δε γνωρίζουμε το πότε και αν θα κυκλοφορήσει και αυτό στην πλατφόρμα των Windows Phone.

 

File.png Download: Candy Crush Saga για Windows Phone