Πρόσφατα, φήμες που διέρρευσαν έφεραν τη Microsoft να σκέφτεται την οριστική απόσυρση του πλήκτρου επιστροφής από τα μελλοντικά Windows Phone που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Η ιστοσελίδα TheVerge με νέο δημοσίευμα της φέρνει στην επιφάνεια νέες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το θέμα με τη Microsoft να εξετάζει και άλλες λύσεις. Η όλη συζήτηση γίνεται με στόχο τη μείωση κόστους των συσκευών για κατασκευαστές Windows Phone και περιλαμβάνει ακόμα και κατήργηση όλων των hardware πλήκτρων αφής. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Microsoft πειραματίζεται με την παρουσία εικονικών πλήκτρων ελέγχου ακριβώς όπως στο Android και τις τελευταίες Nexus συσκευές.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση που η συσκευή δε διαθέτει τα κλασσικά πλήκτρα ελέγχου (επιστροφής, home, αναζήτηση), τότε αυτά θα εμφανίζονται ως εικονικά πάνω σε μια μαύρη μπάρα. Η Microsoft έχει προχωρήσει εσωτερικά σε διάφορες δοκιμές του συγκεκριμένου χαρκατηριστικού έτσι ώστε να βεβαιωθεί ότι οι εφαρμογές που έχουν κατασκευαστεί με επίκεντρο το πλήκτρο επιστροφής, συνεχίζουν να δουλεύουν απροβλημάτιστα.

 

Η συγκεκριμένη πάντως αλλαγή θα έρθει να προστεθεί σε μια σειρά αλλαγών στις τεχνικές προδιαγραφές των Windows Phone, τις οποίες άλλαξε πρόσφατα η Microsoft δίνοντας τη δυνατότητα στους κατασκευαστές ακόμα και το να μη περιλαμβάνουν αποκλειστικό κουμπί κάμερας στις συσκευές τους.

 

Οι νέες αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν με την παρουσίαση της έκδοσης 8.1 των Windows Phone η οποία πιθανολογείται για τους πρώτους μήνες του 2014. Μάλιστα πολλές από αυτές ίσως και να έχουν σχέση όπως αναφέρει το TheVerge με την προσπάθεια της Microsoft να έρθει σε συμφωνία με την HTC για προσθήκη των Windows Phone στις Android συσκευές της HTC.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/10/15/4836584/windows-phone-back-button-virtual-buttons[/url]']TheVerge