Η Microsoft θα έχει απευθείας έλεγχο πάνω στις αναβαθμίσεις του firmware στα smartphones με Windows 10 παρακάμπτοντας τους πάροχους κινητής τηλεφωνίας.

Η εταιρεία θέλει να εξασφαλίσει ότι όλες οι συσκευές και υπολογιστές με Windows 10 θα λαμβάνουν σπουδαίες αναβαθμίσεις λογισμικού -π.χ που αφορούν στις ασφάλεια- με το που γίνονται διαθέσιμες.

 

Αυτή η προσέγγιση, που μοιάζει με αυτή της Apple, εξασφαλίζει όσο το δυνατόν το μικρότερο "fragmentation" στο οικοσύστημα της εταιρείας, και ειδικά στις ΗΠΑ, που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν τον έλεγχο των αναβαθμίσεων σε συσκευές Windows Phone και Android αναμένεται να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

 

Οι πάροχοι πάντως δεν αναμένεται να μείνουν εντελώς έξω από την διαδικασία αναβαθμίσεων, αφού σύμφωνα με αναφορές θα συνεχίσουν να λαμβάνουν builds για δοκιμή, μαζί με τους χρήστες του προγράμματος Windows Insider. Έτσι, θα μπορούν να στέλνουν τις παρατηρήσεις τους στην Microsoft πριν την επίσημη διάθεση του firmware update.

 

Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Microsoft θα φροντίσει για τις αναβαθμίσεις στα κινητά που θα κυκλοφορήσει με Windows 10, και όχι στα σημερινά κινητά με Windows 8.1 που θα αναβαθμιστούν σε Windows 10, αφού η αναβάθμιση εξαρτάται από τους παρόχους στην συγκεκριμένη περίπτωση, και ενδεχομένως να υπάρξουν καθυστερήσεις και αρκετός χρόνος αναμονής.

 

Η Apple είναι η μόνη εταιρεία στον χώρο που έχει αναλάβει τον διαμοιρασμό των αναβαθμίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Από την άλλη, η Google -με εξαίρεση αν δεν κάνουμε λάθος την σειρά Nexus- έχει δώσει τον πλήρη έλεγχο των αναβαθμίσεων στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

 

Link.png Site: GSMArena