Η Microsoft έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι η νέα έκδοση του mobile λειτουργικού της, τα Windows 10 Mobile, δεν θα είναι διαθέσιμη μόνο σε νέες συσκευές που κυκλοφόρησε, όπως λόγου χάρη τα Lumia 950, 950 XL και 550, αλλά ότι θα διατεθεί και σε παλαιότερες συσκευές.

Εντούτοις, η υπομονή των χρηστών έχει αρχίσει να εξαντλείται, αφενός επειδή η αναβάθμιση επρόκειτο να διατεθεί στα τέλη του 2015 και τελικά αναβλήθηκε για τις αρχές του 2016, χωρίς να προσδιορίζεται με ακρίβεια η ημερομηνία, και αφετέρου επειδή εξακολουθεί να μην είναι ξεκάθαρο ποιες συσκευές θα λάβουν την αναβάθμιση σε Windows 10.

 

Για την ακρίβεια, κυκλοφορούν πολλές διαφορετικές λίστες με συσκευές που πρόκειται να αναβαθμιστούν, οι οποίες βασίζονται σε φήμες, σε ανακοινώσεις παρόχων κινητής, καθώς και στην ίδια τη Microsoft. Μάλιστα, ορισμένοι χρήστες συσκευών Lumia 535 και Lumia 640 δηλώνουν ότι έχουν ήδη λάβει OTA την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση, γεγονός που μπερδεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

 

gallery_363048_2550_80360.jpg

 

Η Microsoft λοιπόν, φαίνεται να επιθυμεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ως ένα βαθμό, με την εφαρμογή Upgrade Advisor, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη σε έκδοση beta στο Windows Store για ορισμένους χρήστες. Σκοπός της εφαρμογής είναι φυσικά να ενημερώσει τον χρήστη αναφορικά με το εάν η συσκευή του θα αναβαθμιστεί στην έκδοση 10 των Windows Mobile και στη συνέχεια, να τον βοηθήσει να προετοιμάσει τη συσκευή για την αναβάθμιση, παραδείγματος χάρη ελευθερώνοντας χώρο στη συσκευή.

 

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από την κυκλοφορία της συγκεκριμένης εφαρμογής, είχαν ήδη γίνει γνωστές ορισμένες προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την αναβάθμιση. Αρχικά, η συσκευή θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 8 GB αποθηκευτικού χώρου, εκ των οποίων το 1,5 GB θα πρέπει να είναι διαθέσιμο για να λάβει χώρα απροβλημάτιστα η εγκατάσταση. Επίσης, η συσκευή θα πρέπει να διαθέτει την έκδοση λειτουργικού 8.10.14219.341 ή μεγαλύτερη. Θα πρέπει δηλαδή να είναι ήδη εγκατεστημένη η αναβάθμιση Lumia Denim. Σύμφωνα με πηγές, η αρχική έκδοση των Windows 10 Mobile που θα διατεθεί στις παλαιότερες συσκευές είναι η 10.0.10586.29.

 

gallery_363048_2550_37052.jpg

 

Link.png Site: GSMArena