Σε πρόσφατη συνάντηση των μετόχων της Microsoft, που σκοπό είχε την ενημέρωση αναφορικά με τα οικονομικά της εταιρείας, ο Steve Ballmer, νυν μέτοχος και πρώην CEO της Microsoft, δεν ήταν ικανοποιημένος με την εταιρεία.

Αρχικά, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ballmer διαφωνεί με τον τρόπο που παρουσιάζει τα οικονομικά δεδομένα η Microsoft. Συγκεκριμένα, η εταιρεία συγχωνεύει τμήματα, μεταθέτει τη διοίκηση συχνά και αλλάζει τους τρόπους παρουσίασης των οικονομικών δεδομένων.

 

Παραδείγματος χάρη, η Microsoft δεν παρουσιάζει πλέον ξεχωριστά έσοδα για τον κάθε τομέα, αλλά βασίζεται σε ένα συνολικό ποσοστό εσόδων, το οποίο αναπαριστά τα προβλεπόμενα έσοδα της εταιρείας μέχρι το τέλος του έτους, εάν η κατάσταση παραμείνει σταθερή.

 

Η συγκεκριμένη αλλαγή, μαζί με άλλες, δεν επιτρέπουν στους επενδυτές να κατανοήσουν με ακρίβεια πόσο καλά τα πηγαίνει η εταιρεία σε καθέναν από τους διαφορετικούς τομείς. Ο ίδιος ο Steve Ballmer χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την κατάσταση αυτή.

 

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στις αποτυχημένες προσπάθειες της Microsoft να εγκαθιδρυθεί στον τομέα των smartphones. Για την ακρίβεια, ο Ballmer θεωρεί λανθασμένη την εστίαση της εταιρείας στις universal εφαρμογές και υποστηρίζει ότι τα Windows 10 Mobile χρειάζονται συμβατότητα με εφαρμογές Android προκειμένου να επιβιώσουν.

 

Ωστόσο, η διοίκηση της Microsoft φαίνεται να διαφωνεί, καθώς το πρόγραμμα Astoria, το οποίο θα έφερνε υποστήριξη Android εφαρμογών στα Windows 10 Mobile, ακυρώθηκε για άγνωστους λόγους. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Steve Ballmer, αν και υποστηρικτής και πρώην CEO της Microsoft, προβαίνει σε τόσο άμεση κριτική κατά της εταιρείας.

 

Link.png Site: Neowin