Αφότου ξεπέρασε το όριο των 200.000 εφαρμογών τον περασμένο Δεκέμβριο, το Windows Phone store αυτή τη περίοδο "μετράει" 255.000 εφαρμογές και παιχνίδια.

Περισσότερα apps από όσα ανακοίνωσε πρόσφατα η Amazon -περίπου 240.000 apps- αλλά πολύ λιγότερα από όσα διαθέτουν τα online καταστήματα Google Play και App Store των Google και Apple αντίστοιχα για Android και iOS συσκευές. Και τα δύο online mobile stores έχουν ξεπεράσει το όριο του ενός εκατομμυρίου εφαρμογών εδώ και καιρό.

 

Σύμφωνα με τη Microsoft, ο αριθμός των εφαρμογών αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς συγκριτικά με τις άλλες δύο πλατφόρμες, κάτι που μοιάζει λογικό, αφού η βάση στη περίπτωση της Microsoft είναι μικρότερη.

 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεια, το Windows Phone store "βλέπει" 10 εκατομμύρια downloads την ημέρα, ενώ στη βάση του κάθε 24 ώρες έχουν προστεθεί περίπου 500 νέες εφαρμογές. Οι αριθμός επίσης των εγγεγραμμένων developers έχει φτάσει τους 510.000 (αν και αυτός ο αριθμός μας βάζει σε σκέψεις για το αν περιλαμβάνει και τους απλούς χρήστες που απλώς ήθελαν να κατεβάσουν τα Windows Phone 8.1).

 

Link.png Site: GSMArena