Με την επικείμενη αναβάθμιση GDR3 προ των πυλών, ήδη οι πρώτες φήμες για την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows Phone 8.1 ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνιση τους στο Internet, με μία από αυτές να δημιουργεί εντύπωση.

Σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας WinSuperSite, η Microsoft προτίθεται να αφαιρέσει εντελώς το κουμπί back (επιστροφής) από τα πλήκτρα ελέγχου κάθε Windows Phone συσκευής που θα κυκλοφορήσει με τη συγκεκριμένη έκδοση από τις αρχές του 2014. Ο λόγος φέρεται να είναι η δυσκολία κατανόησης της λειτουργίας του από τους χρήστες και η προτίμηση τους στο να φεύγουν από μια εφαρμογή πατώντας απλά το κουμπί με το λογότυπο των Windows. Επίσης πολλοί χρήστες φαίνεται να μην έχουν καταλάβει ακόμα τη λειτουργία "back stack" μέσω της οποίας η πλατφόρμα κρατάει ιστορικό των κινήσεων του χρήστη δίνοντας του τη δυνατότητα να επιστρέψει πίσω σε κάποια από αυτές.

 

Μια άλλη φήμη που αναφέρει το WinSuperSite φέρει την υποστήριξη ακόμα μεγαλύτερων οθονών από την πλατφόρμα των WP 8.1 με μεγέθη τα οποία θα μπορούν να φτάσουν έως και τις 10 ίντσες, μπαίνοντας στα λημέρια των Windows RT και χωρίς να γίνεται κατανοητή η πολιτική της Microsoft.

 

Από τις σημαντικότερες αλλαγές της νέας έκδοσης αναμένεται να είναι η παρουσία λίστας ειδοποιήσεων, από τα πιο συχνά αιτήματα των χρηστών αλλά και τα Universal binaries για τους μηχανικούς οι οποίοι θα μπορούν να φτιάξουν κοινή εφαρμογή για τα Windows Phone και τα Windows RT . Μάλιστα η προηγούμενη έκδοση των Windows Phone 8 διέθετε μόλις 33% κοινών API με την πλατφόρμα των Windows 8, κάτι που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά στο 77% με την κυκλοφορία των Windows Phone 8.1.

 

Link.png Site: http://winsupersite.com/windows-phone/windows-phone-81-rumors-emerge[/url]']WinSuperSite