Η λειτουργία Continium δεν θα είναι τελικά αποκλειστικό προνόμιο των υβριδικών συστημάτων που θα τρέχουν τα νέα Windows 10, με τη Microsoft να ανακοινώνει σήμερα στη Build την ίδια λειτουργία για μια νέα γενιά κινητών τηλεφώνων.

Σκοπός της νέας δυνατότητας αυτή τη φορά είναι η μετατροπή ενός smartphone σε υπολογιστή, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη υπολογιστική δύναμη του και να εξυπηρετήσει πολλές από τις ανάγκες του χρήστη, ακόμα και αν αυτές περιλαμβάνουν παραγωγικές διαδικασίες. Το συγκεκριμένο project φέρνει μνήμες Ubuntu για Android, με το οποίο είχαμε μια πρώτη επαφή το 2012 στην έκθεση MWC.

 

gallery_39041_1932_69587.jpg

 

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη υλοποίηση της Microsoft, θα κάνει επίσημα την εμφάνιση της με την κυκλοφορία νέων Windows 10 smartphones τα οποία θα υποστηρίζουν τη λειτουργία "dual screen”.

 

Στην παρουσίαση, ένα τέτοιο πρωτότυπο smartphone, συνδέθηκε με μια οθόνη, με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι να συνδέονται ασύρματα και συγκεκριμένα μέσω bluetooth. Στη συνέχεια η οθόνη εμφανίζει το νέο μενού έναρξης των Windows 10, όταν το ίδιο διάστημα η οθόνη του smartphone εμφανίζει το δικό της περιεχόμενο ξεχωριστά. Ο χρήστης μπορεί να τρέξει εφαρμογές όπως το νέο Office σε πλήρες μέγεθος, αλλά και άλλες Universal εφαρμογές που θα κυκλοφορήσουν μαζί με τα Windows 10, με την εμπειρία χρήσης να μη διαφέρει σημαντικά μ’ αυτή ενός προσωπικού υπολογιστή.

 

gallery_39041_1932_42936.jpg

Αν δεχθείτε κάποιο SMS είτε κάποια ειδοποίηση από εφαρμογή στο smartphone, αυτή δε θα εμφανιστεί στη συνδεδεμένη οθόνη, έτσι ώστε να υπάρχει η εντύπωση ότι τα δύο περιβάλλοντας λειτουργούν ξεχωριστά. Επιπλέον η Microsoft παρέχει και έναν task switcher προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να εναλλάσετε πολύ εύκολα μεταξύ των εφαρμογών που θα έχει ανοιχτές στη συσκευή του.

 

Θα πρέπει να περιμένουμε τις πρώτες συμβατές συσκευές με τη λειτουργία Continium παράλληλα με την κυκλοφορία των Windows 10 αυτό το καλοκαίρι, με τις νέες Lumia ναυαρχίδες που έχει υποσχεθεί η Microsoft να θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα ενσωμάτωσης της συγκεκριμένης λειτουργίας.