Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη των Windows 10 Mobile. Ο γίγαντας του λογισμικού θα σταματήσει την διάθεση ενημερώσεων ασφαλείας και αναβαθμίσεων του λειτουργικού της συστήματος για φορητές συσκευές και κινητά στις 10 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, την ίδια ημερομηνία θα τερματίσει και την τεχνική υποστήριξη των συσκευών του είδους. Οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας για τις ρυθμίσεις και ορισμένα apps στις συσκευές τους μέχρι τις 20 Μαρτίου του 2020 πάντως. Ορισμένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφόρτωσης φωτογραφιών ή της ανάκτησης από αντίγραφα ασφαλείας ενδέχεται να λειτουργούν για ακόμη ένα χρόνο μετά τον τερματισμό της υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος Windows 10 Mobile (πρώην Windows Phone) από την Microsoft τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Η Microsoft, όπως θα γνωρίζετε, έχει εδώ και καιρό βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των Windows 10 Mobile –το τελευταίο update τους, «version 1709», ήταν τον Οκτώβριο του 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο οι συσκευές που είναι ικανές να «τρέξουν» την έκδοση «1709» θα υποστηρίζονται μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.  «Όσον αφορά στα μοντέλα Lumia 640 και 640XL, τα Windows 10 Mobile στην έκδοση 1703 ήταν η τελευταία υποστηριζόμενη έκδοση του OS και η υποστήριξη του θα τερματιστεί στις 11 Ιουνίου του 2019».

Όσοι διαθέτετε κάποια συσκευή με Windows 10 Mobile μπορείτε να συνεχίζετε να την χρησιμοποιείτε, ωστόσο η Microsoft προτείνει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο της μετάβασης σε κάποια συσκευή με iOS ή Android.  Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στο να δημιουργεί εφαρμογές και υπηρεσίες που «τρέχουν» στα παραπάνω λειτουργικά συστήματα.

Engadget