Το ίδρυμα Mozilla Foundation ανακοίνωσε επίσημα τον Firefox mobile για το Maemo OS και είναι διαθέσιμος για κατέβασμα από τους χρήστες του Ν900 smartphone. Μερικά από τα χαρακτηριστικά της έκδοσης είναι η σχεδιασμένη μπάρα διευθύνσεων κατάλληλη για κινητά τηλέφωνα, το weave sync που επιτρέπει το συγχρονισμό σελιδοδεικτών/κωδικών/ιστορικού περιήγησης και ανοιχτών καρτελών μεταξύ του υπολογιστή desktop και του κινητού. Επίσης υποστηρίζεται το άνοιγμα πολλαπλών καρτελών, και η υπηρεσία εντοπισμού θέσης για συνεργασία με ιστοσελίδες που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

 

Ακόμα, ο Firefox mobile υποστηρίζει add-ons ειδικά σχεδιασμένα για κινητά όπως το adBlock Plus, Youtube Enabler κ.α. Έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα για τις προσθήκες της έκδοσης για κινητά με μικρό αριθμό διαθέσιμων add-on για κατέβασμα, αλλά συνεχώς ανανεώνεται με νέο υλικό.

 

Τέλος, ενώ οι χρήστες Android μπορούν να περιμένουν σύντομα την έκδοση του Firefox για το κινητό τους, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για κυκλοφορία σε BlackBerry ή iPhone.

 

Video Video:

Link.png Site: mashable.com