H Mozilla κυκλοφόρησε σήμερα τη δωδέκατη έκδοση του δημοφιλούς browser Firefox, ο οποίος ύστερα από την πολιτική της εταιρείας για κυκλοφορία νέων σταθερών εκδόσεων κάθε 6 εβδομάδες, προσθέτει ολοένα και λιγότερα καινούργια χαρακτηριστικά σε κάθε έκδοσή του. Αυτή τη φορά, με τον Firefox 10 οι χρήστες Windows έχουν τη δυνατότητα επιλογής αυτόματων ενημερώσεων στο παρασκήνιο σε κάθε νέα έκδοση που θα κυκλοφορεί, χωρίς να απαιτείται από αυτούς καμία περαιτέρω ενέργεια. Μέχρι σήμερα, σε κάθε νέα έκδοση εμφανιζόταν ένα παράθυρο διαλόγου που προτρέπει από το χρήστη την εγκατάστασή της, και στη συνέχεια έπρεπε να γίνει η επικύρωση της διαδικασίας μέσω της προστασίας UAC των Windows. Ουσιαστικά πρόκειται για μια λειτουργία του λειτουργικού συστήματος που προειδοποιεί τους χρήστες όταν ένα πρόγραμμα προσπαθεί να πραγματοποιήσει αλλαγές στο σύστημά τους.

Ο Firefox 12 για να επιτύχει τις αυτόματες και “σιωπηρές” ενημερώσεις εγκαθιστά μια υπηρεσία στο παρασκήνιο η οποία επιτυγχάνει την παραπάνω λειτουργία. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή απενεργοποίησης της συγκεκριμένης δυνατότητας, έτσι ώστε όλες οι μελλοντικές αναβαθμίσεις να πραγματοποιούνται χειροκίνητα.

 

Εκτός από ενημερώσεις σταθερότητας και επιδόσεων ο Firefox 12 περιλαμβάνει μια νέα δυνατότητα για προγραμματιστές, αυτή της αρίθμησης των σειρών κατά την προβολή του κώδικα μιας ιστοσελίδας.

 

Link.png Site: mozilla.com

File.png Download: Mozilla Firefox 12