Η Mozilla φαίνεται να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν το θέμα της ασφάλειας στον browser της, κυκλοφορώντας σήμερα τον Firefox 14 με βελτιώσεις που επικεντρώνονται στην ενίσχυση της ασφάλειας αλλά και την προσθήκη νέων δυνατοτήτων για τους χρήστες Mac.

Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η ενίσχυση της ασφάλειας της αναζήτησης. Πλέον όλες οι αναζητήσεις των χρηστών που πραγματοποιούνται στο Google δρομολογούνται με κρυπτογράφηση μέσω του ασφαλούς πρωτοκόλλου HTTPS. Με αυτό τον τρόπο δε μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιουδήποτε είδους υποκλοπή των δεδομένων της αναζήτησης από υπολογιστές του ίδιου δικτύου. Η δυνατότητα αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο, όταν ο Firefox 14 έκανε την εμφάνισή του στο κανάλι Aurora το οποίο απευθύνεται σε προγραμματιστές. Είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή ενώ η Mozilla εργάζεται στην εφαρμογή τους ασφαλούς πρωτοκόλλου σε όλες τις αναζητήσεις στο Internet που πραγματοποιούνται μέσα από τον browser της. Επιπλέον έχει τροποποιηθεί και ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες ενημερώνονται όταν συνδέονται με μια ασφαλή σελίδα, εμφανίζοντας μια υδρόγειο στην περίπτωση σύνδεσης με μια μη κρυπτογραφημένη σελίδα ή μια κλειδαριά σε αντίθετη περίπτωση.

 

 

Στα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά οι προγραμματιστές θα βρουν αρκετά ενδιαφέρουσα την υποστήριξη του Pointer Lock API, το οποίο επιτρέπει καλύτερο έλεγχο του ποντικιού με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να δούμε μεγαλύτερης ποιότητας παιχνίδια πρώτου προσώπου. Οι χρήστες του OS X λειτουργικού συστήματος έχουν τη δυνατότητα πλήρους οθόνης για καλύτερη εμπειρία στα Web games αλλά και την αναπαραγωγή πολυμέσων.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε τον Mozilla Firefox 14 για το λειτουργικό σας σύστημα από εδώ, ενώ σε αυτό το σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα αλλαγών στη νέα έκδοση του browser.

 

Link.png Site: arstechnica.com