Φαίνεται ότι η Mozilla θα αντιγράψει ως ένα σημείο την Apple, με την ενσωμάτωση ενός νέου χαρακτηριστικού στον Firefox 22 που θα επιτρέψει στο φυλλομετρητή να μπλοκάρει cookies τρίτων από προεπιλογή.

Ήδη ο Safari της Apple εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού. Να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό και στην υπάρχουσα έκδοση του firefox, αλλά τώρα πρέπει οι χρήστες να το ενεργοποιήσουν από τις ρυθμίσεις του browser, ενώ πλέον στην έκδοση 22 θα έχει οριστεί ως προεπιλογή.

 

Ο Jonathan Mayer, απόφοιτος του Stanford και υπεύθυνος για την δημιουργία του συγκεκριμένου feature ανέφερε ότι η νέα αυτή λειτουργία δεν θα έχει σημαντική απήχηση στην αγορά των φυλλομετρητών καθώς άλλοι, όπως ο Safari και αυτός του iOS εξοπλίζονται με κάτι τέτοιο εδώ και μια δεκαετία. Μόνο μια μικρή τροποποίηση του κώδικα των ιστοσελίδων θα χρειαστεί για να ακολουθεί και ο Firefox από την μεριά του την συγκεκριμένη συμπεριφορά.

 

Όπως προαναφέρθη η αλλαγή θα λάβει χώρα στον Firefox 22 που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε χρονικό διάστημα όχι μικρότερο των 4-5 μηνών.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51754-firefox-22-will-block-third-party-cookies-by-default.html[/url]']techspot.com