Τηρώντας την υπόσχεσή της η Microsoft κυκλοφόρησε πριν από λίγο τον Internet Explorer 10 για τα Windows 7, ο οποίος βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική έκδοση "Preview Version". Κυκλοφορεί τόσο για τις 32bit εκδόσεις των Windows 7 όσο και για τις εκδόσεις 64bit, ενώ το ντεμπούτο του έγινε με την κυκλοφορία της νεότερης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, τα Windows 8 αλλά και τα Windows RT πριν από μερικές εβδομάδες.

Η έκδοση που έχει κυκλοφορήσει μέσω των Windows 8 παρουσιάζει ιδιαίτερα βελτιωμένες επιδόσεις σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές των χρηστών. Μέχρι τώρα έχει αναφερθεί ότι πρόκειται για τον πιο γρήγορο browser για τα PC, και αυτό που μένει να δούμε είναι εάν οι βελτιώσεις αυτές έχουν μεταφερθεί και στην έκδοση του για τα Windows 7.

 

Συνοδεύεται από το ίδιο γραφικό περιβάλλον που έχει και η έκδοση για τα Windows 8, ενσωματώνοντας επίσης και τις ίδιες λειτουργίες. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι η πλοήγηση σε πλήρη οθόνη, η επιτάχυνση υλικού (hardware acceleration), η υποστήριξη multitouch αλλά και η λειτουργία "Flip ahead" η οποία προβλέπει το περιεχόμενο που θα δει ο χρήστης (όπως για παράδειγμα η επόμενη σελίδα σε ένα άρθρο, στα αποτελέσματα αναζήτησης κλπ).

 

Εάν δε διαθέτετε υπολογιστή με οθόνη αφής μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες moultitouch του Internet Explorer 10 και μέσα από ένα συμβατό trackpad. Ο Internet Explorer 10 για Windows 7 είναι διαθέσιμος για κατέβασμα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft και μπορείτε να τον κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο.

 

File.png Download: Internet Explorer 10