Σύμφωνα με την Net Applications σε ανοδικά επίπεδα κινείται το μερίδιο του Internet Explorer που σημείωσε θεαματική άνοδο τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας το ποσοστό του 55% για πρώτη φορά έπειτα από τον Αύγουστο του 2011.

Kάτι τέτοιο σημαίνει ότι συνεχίζει έτσι την άνοδο η οποία παρατηρείται από το δεύτερο μισό του 2012. Εντούτοις, δεν είναι όμως ο μόνος browser που είδε σημαντική αύξηση στα ποσοστά χρήσης του το τελευταίο διάστημα. Ο Firefox της Mozilla, σημείωσε άνοδο κατά 0.18% ενώ ακολουθεί ο Opera με 0.04%. Στον αντίποδα, σταθερή μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία του Safari, χωρίς απώλειες.

 

Όπως ειναι φυσικό, αν όλοι οι browsers που κυκλοφορούν στην αγορά, καταφέρνουν να αυξήσουν το μερίδιο που κατέχουν, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μην συμβεί εις βάρος κάποιου άλλου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, σε μειονεκτική θέση βρίσκεται ο Chrome, με την πτώση του να αγγίζει το 0.56%, ισχυροποιώντας έτσι στην τρίτη θέση τον Firefox.

 

1_browsermarketshare.jpg

 

Ο Internet Explorer 8 συνεχίζει να αποτελεί τον πιο δημοφιλή browser της αγοράς. Ο Internet Explorer 10 σημείωσε αύξηση κατά 0.33% αγγίζοντας έτσι το 1.29%, με το μερίδιο αγοράς του ΙΕ9 να σημειώνει πτώση, όπως άλλωστε και των Windows 7. Tέλος οι Chrome 24 και Firefox 18 αποτελούν τις εκδόσεις που αριθμούν τους περισσότερους χρήστες του εκάστοτε browser, με ποσοστό να ανέρχεται στα 8.70% και 8.28% αντιστοίχως. Τα στοιχεία αυτά συλλέχθηκαν από 160 εκ. μοναδικούς επισκέπτες 40.000 ιστοσελίδων.

 

Link.png Site: ']neowin.net

Link.png Site: http://www.netmarketshare.com/browser-market-share.aspx?qprid=0&qpcustomd=0']Net Applications