Σύμφωνα με δημοσίευμα του PC World, το Linux «έχει πεθάνει» για τους επιτραπέζιους υπολογιστές, παρ' όλη την εισχώρησή του τα τελευταία χρόνια σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η πτωτική τάση του στους desktop υπολογιστές έχει ξεκινήσει από το 2008.

 

Αναφέρεται, ότι ένα από τους πιο σοβαρούς λόγους που οι χρήστες δεν επιλέγουν Linux έχει να κάνει με τη Διαχείριση Ψηφιακών Περιορισμών (DRM). Για παράδειγμα, για να αναπαράγει κανείς ένα DVD δίσκο σε διανομή Linux, θα πρέπει να εγκαταστήσει επιπλέον λογισμικό. Αν και η όλη διαδικασία δεν είναι δύσκολη, οι περισσότεροι μη εξοικειωμένοι χρήστες δεν προχωρούν στην εγκατάσταση του επιπλέον αυτού λογισμικού, καθώς πιστεύουν ότι το λειτουργικό τους σύστημα είναι «προβληματικό».

 

Ακόμα ένα μειονέκτημα του Linux που αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι η κυκλοφορία πολλών διαφορετικών διανομών του λειτουργικού. Αυτό συνεπάγεται μια ιδιαίτερη δυσκολία στο να αναπτυχθούν προγράμματα και εφαρμογές που να είναι καθολικά συμβατές.

 

Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας ότι η μόνη ελπίδα για το Linux στους επιτραπέζιους υπολογιστές, είναι η στροφή στο cloud computing. Πέρα από όλα τα παραπάνω, το Linux εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρό στην κατηγορία των server, σε εξοπλισμούς αλλά και στην αγορά κινητής τηλεφωνίας και θα συνεχίσει να είναι, καθώς είναι παραμετροποιήσιμο για πολλές συσκευές.

 

Link.png Site: neowin.net