Πιστή στο χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, η Apple ολοκλήρωσε σήμερα την ανάπτυξη της επόμενης έκδοσης του OS X 10.8 με την ονομασία Mountain Lion.

 

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple έχει "εμπνευστεί" από το iOS, την άλλη πλατφόρμα της Apple η οποία τρέχει στο iPhone και iPad. Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του OS X Mountain Lion είναι τα Messages η εφαρμογή που αντικαθιστά το iChat και δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τις iOS συσκευές μέσω του iMessage.

Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το Κέντρο Ειδοποιήσεων (Notification Center) το οποίο αναλαμβάνει να σας ενημερώσει από ένα μέρος για οποιαδήποτε εξέλιξη σας αφορά. Όπως και στο iPhone/iPad, το Notification Center σας ενημερώνει για διάφορα σενάρια όπως για νέο email, σημείωση στο ημερολόγιο σας αλλά στο Mac επεκτείνεται για να περιλαμβάνει ενημερώσεις για εφαρμογές και υπομνήσεις.

 

Δύο γνωστές εφαρμογές από το iOS όπως οι Υπομνήσεις (Reminders) και οι Σημειώσεις (Notes), κάνουν την εμφάνιση τους στο Mountain Lion και φυσικά συγχρονίζουν τα δεδομένα τους με την αγαπημένη σας iOS συσκευή μέσω του iCloud.

 

Η Apple ενσωματώνει το Twitter στα πρότυπα ενσωμάτωσης του στο iOS 5.0 για εύκολο διαμοιρασμό περιεχομένου από τον υπολογιστή σας στο λογαριασμό σας στο Twitter όπως για παράδειγμα κάνοντας Tweet μια φωτογραφία από το iPhoto, Photo Booth αλλά και μια ιστοσελίδα που έχετε ανοιχτή στο Safari browser.

 

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ξεχωρίζει το Air Play Mirroring για ασύρματη μετάδοση περιεχομένου όπως βίντεο, φωτογραφίες και ιστοσελίδες από το Mac σε μια τηλεόραση φτάνει να έχει το Apple TV η κάποια άλλη συμβατή συσκευή. Ακόμα με τη λειτουργία Power Nap και κατά τη διάρκεια φόρτισης του φορητού υπολογιστή σας σε sleep mode μπορείτε να λαμβάνετε τις τελευταίες ενημερώσεις του συστήματος, να κατεβάζετε τα τελευταία σας email όπως και να ενημερώνεται το κέντρο ειδοποιήσεων.

 

Η Golden Master έκδοση του OS X 10.8 Mountain Lion διατίθεται από σήμερα σε προγραμματιστές μέλη του δικτύου της Apple ενώ η ευρύτερη διάθεση του αναμένεται σε δύο εβδομάδες αποκλειστικά από το App Store και με τιμή αναβάθμισης $20

 

 

Link.png Site: OS X Mountain Lion