Πιστή στο χρονοδιάγραμμα της, η Apple κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος OS X, η οποία προορίζεται για τους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας αλλά και τα μοντέλα iMac, Mac Pro και Mac Mini.

Ακολουθώντας την ίδια στρατηγική, η Apple διαθέτει το OS X 10.11 El Capitan εντελώς δωρεάν για τους κατόχους προηγούμενων εκδόσεων, οι οποίοι μπορούν να κατεβάσουν τη νέα έκδοση από το Mac App Store. Με έμφαση στη βελτίωση των επιδόσεων και ειδικά στο γρήγορο χρόνο φόρτωσης των εφαρμογών και στην εναλλαγή των εφαρμογών, το El Capitan διαθέτει και αλλαγές σε γνωστές λειτουργίες όπως στο πλήρες μέγεθος των εφαρμογών, αλλά και στο Mission Control το οποίο γίνεται πιο εύκολο στη χρήση.

 

Στα νέα χαρακτηριστικά του El Capitan περιλαμβάνεται η λειτουργία Splite View μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει εύκολα δύο εφαρμογές, η μία δίπλα στην άλλη σε πλήρες μέγεθος, ελέγχοντας την ίδια στιγμή εύκολα πόσο χώρο θα καταλαμβάνει η καθεμία στην οθόνη.

 


2015-06-08_2026.jpg

 


Το σύστημα αναζήτησης Spotlight, αποκτά νέα χαρακτηριστικά όπως τη δυνατότητα αλλαγής μεγέθους του παραθύρου όπως κάθε άλλης εφαρμογής, ενώ όπως στο iOS 9, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις χρησιμοποιώντας πιο «ελεύθερη γλώσσα», και για πληροφορίες όπως σκορ αγώνων, ραντεβού κ.α

 


 


Μέσω της εφαρμογής Notes, μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις με checklists, να γίνεται επισύναψη διαφόρων εικόνων αλλά και να διαμοιράζεστε πληροφορίες που προέρχονται από άλλες εφαρμογές. Τέλος όσοι χρησιμοποιούν μεγάλες οθόνες και πιθανόν έχουν "χάσει" στην επιφάνεια της τον κέρσορα, μπορούν να τον βρουν κάνοντας μικρές κινήσεις με το ποντίκι, έτσι ώστε ο κέρσορας να μεγεθυνθεί και να εμφανιστεί στιγμιαία στην οθόνη αποκαλύπτωντας τη θέση του.

 

Link.png Site: http://www.apple.com/osx/[/url]']OS X El Capitan