Η παράδοση συνεχίζεται, με την Apple να ανακοινώνει τη νέα έκδοση του OS X με μία όμως σημαντική αλλαγή, την μετονομασία του λειτουργικού σε macOS, με την πλήρη ονομασία της έκδοση να είναι macOS Sierra.

Η ψηφιακή βοηθός Siri, κάνει την εμφάνιση της και στους υπολογιστές της Apple μετά την παρουσία της στο iPhone, το iPad, το Apple Watch και το Apple TV. Στις δυνατότητες που παρέχει η Siri στο desktop περιλαμβάνεται η εύρεση εγγράφων, η αποστολή μηνυμάτων, η αναζήτηση εικόνων και ταινιών αλλά και πολλών άλλων λειτουργικών, πάντα με τη χρήση των κατάλληλων φωνητικών εντολών. Αναμενόμενα, η Apple θα διαθέσει ένα api για τη Siri προκειμένου οι προγραμματιστές να ενσωματώσουν τις λειτουργίες της ψηφιακής βοηθού στις εφαρμογές τους.

 

Μια άλλη χρήσιμη λειτουργία είναι η λειτουργία Auto Unlock που απευθύνεται σε όσους είναι κάτοχοι του Apple Watch καθώς και ενός Mac υπολογιστή που τρέχει την τελευταία έκδοση του macOS. Ως μέρος των λειτουργιών Continuity, ο χρήστης θα μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στον υπολογιστή του χωρίς να χρειάζεται να εισάγει κάποιο κωδικό, φτάνει οι δύο συσκευές να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους.

 

macOS%20Preview%20%20%20Apple.jpg

 

Το Universal Clipboard επιτρέπει το Copy Paste μεταξύ iOS συσκευών και υπολογιστών Mac ενώ υπάρχει και λειτουργία βελτιστοποίησης του αποθηκευτικού χώρου του υπολογιστή, προκειμένου να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος στο δίσκο του χρήστη. Αυτό γίνεται με τη μεταφορά πολλών αρχείων στο iCloud, συμπεριλαμβανομένου παλιών e-mail, φωτογραφιών, ταινιών που έχετε ήδη δει κ.α. Παράλληλα γίνεται διαγραφή αρχείων που δε χρειάζεστε όπως η cache του Safari και των αρχείων που υπάρχουν στο Trash.

 

Στην παρουσίαση αναφέρθηκε ακόμα η λειτουργία Apple Pay η οποία πλέον θα κάνει αισθητή την παρουσία της και σε ιστοσελίδες, όπως επίσης και το χαρακτηριστικό Picture In Picture για αναπαραγωγή βίντεο σε μέγεθος μικρού παραθύρου το οποίο δεν θα καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στην επιφάνεια εργασίας.

 

Το macOS Sierra θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο για συγκεκριμένα μοντέλα υπολογιστών της Apple, ενώ τον επόμενο μήνα, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συμμετέχει στη δημόσια δοκιμαστική έκδοση αφού προηγηθεί εγγραφή στο beta.apple.com.

 

Link.png Site: macOSSierra