Με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του διαφημιστικού δικτύου Chitika, το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Apple το OS X Lion παρουσιάζει αργούς ρυθμούς διείσδυσης στην αγορά με βάση τον προκάτοχο του.

 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το Lion έχει μερίδιο μόλις 1.5% της αγοράς των λειτουργικών συστημάτων με βάση μετρήσεις της εταιρείας Chitika από τη κίνηση στο Internet. Η χρήση του Lion αυξήθηκε με μέσο όρο 4.05% κάθε μήνα για το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου όμως το τελευταίο διάστημα ο ρυθμός έπεσε στο 0.98%.

 

lion-mac-share-chitika.jpg

 

Παράλληλα η χρήση του OS X Lion μεταξύ των χρηστών υπολογιστών Mac δεν εμφανίζει μεγάλη αύξηση αφού αν και στην προηγούμενη αναφορά παρουσίαζε ποσοστό 14.18% με το Snow Leopard να πέφτει στο 55.5%, εντούτοις ένα μήνα μετά, το ποσοστό χρήσης του Lion ανέβηκε στο 16% όπως περιέργως και του Snow Leopard που έφτασε το 56%.

 

Οι λόγοι του μειωμένου ρυθμού διείσδυσης του OS X Lion στην αγορά δεν είναι γνωστοί αλλά εικάζεται ότι πιθανόν προβλήματα με τη μη σταθερότητα του Wi-Fi και η μειωμένη αυτονομία των μοντέλων MacBook Pro, να οδηγούν τους χρήστες στην αναβολή της αναβάθμισης.

 

 

Link.png Site: Chitika's Blog