Με την επόμενη έκδοση του macOS της Apple συγκεκριμένες συσκευές iPad θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εξωτερικές οθόνες, όμως η ιστοσελίδα 9to5Mac αναφέρει ότι το νέο χαρακτηριστικό –που έχει την κωδική ονομασία «Sidecar»- πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα.

Έτσι, θα δίνει στους χρήστες που έχουν στην κατοχή τους συσκευές iPad με υποστήριξη Apple Pencil τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τις συσκευές τους και ως «input devices» στο στυλ για παράδειγμα μίας γραφίδας με ενεργή επιφάνεια εργασίας (ταμπλέτα) της Wacom. Σύμφωνα με την αναφορά του 9to5Mac, το νέο macOS 10.15 θα επιτρέπει στους χρήστες να στείλουν οποιοδήποτε app window σε οποιαδήποτε εξωτερική οθόνη, που θα μπορούσε να είναι ένα iPad ή και κάποια συμβατική οθόνη με την χρήση ενός απλού interface: με την μετακίνηση του κέρσορα πάνω από το υπάρχον πράσινο πλήκτρο μεγιστοποίησης (maximize) για να μεταφερθεί το περιεχόμενο στην εξωτερική οθόνη.

Το παράθυρο που μετακινήθηκε θα εμφανίζεται σε πλήρη οθόνη στο iPad, με τον χρήστη να μπορεί να το δει –και εφόσον υποστηρίζεται Apple Pencil- ή και να γράψει ή ζωγραφίσει πάνω του. Υποστήριξη Apple Pencil υπάρχει σχεδόν σε κάθε νέο μοντέλο iPad, από το βασικό μοντέλο των $329 και μέχρι τα iPad mini 5, iPad Air 3 και iPad Pro. Μένει όμως να δούμε αν η Apple θα δώσει την δυνατότητα υποστήριξης του νέου χαρακτηριστικού σε κάθε iPad ή μόνο στο τελευταίο iPad Pro που διαθέτει υποδοχή USB-C για υψηλότερης ταχύτητα συνδεσιμότητα. Επίσης δεν είναι ξεκάθαρο αν το χαρακτηριστικό θα λειτουργεί ασύρματα ή μόνο με καλώδιο (ο Craig Federighi σε μία συνάντηση με τους επενδυτές τον Μάρτιο είχε αναφερθεί μόνο στο πρότυπο USB-C).

Να αναφέρουμε ότι υπάρχει ήδη και το Duet Display, ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό με το «Sidecar» που αναπτύχθηκε από πρώην μηχανικούς της Apple. Το νέο macOS 10.15 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στις 3 Ιουνίου του 2019 και στο ετήσιο WorldWide Developers Conference της Apple.

Venture Beat

  • Like 10