ʽΈτοιμη η τελική έκδοση του Opera 9.50, του γνωστού browser ο οποίος αν και δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο από την αντίστοιχη αγορά, εντούτοις ξεχωρίζει για τις σημαντικές του δυνατότητες όπως υποστήριξη Torrent, Tabs,προστασία από κακόβουλες ιστοσελίδες, mouse gestures κ.α

 

Τα σπουδαιότερα νέα χαρακτηριστικά του Opera 9.5 είναι κυρίως

 

  • η νέα μηχανή browser που όπως δηλώνει η εταιρεία, κατατάσσουν τον Opera στη κορυφή των πιο γρήγορων browser με την ανώτερη υποστήριξη των προτύπων Web. Επιπλέον το είναι διπλάσια πιο γρήγορη στο rendering της JavaScript και της HTML, από τη έκδοση 9.2 ενώ έχει γρηγορότερη απόκριση στα plugins τρίτων κατασκευαστών και στο άνοιγμα του προγράμματος.
  • η ενσωμάτωση της δωρεάν υπηρεσίας Opera Link η οποία σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στους σελιδοδείκτες σας (bookmarks) από οπουδήποτε και μέσα από οποιαδήποτε συσκευή όπως ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο θα τρέχει τον Opera Mini. Μάλιστα οποιαδήποτε αλλαγή των bookmarks σε οποιαδήποτε συσκευή (PC, Mac, Mobile) θα περάσει αυτόματα σε όλες τις συσκευές που έχετε συνδέσει στο Opera Link.
  • το Quick Find το οποίο θυμάται όχι μόνο το τίτλο των ιστοσελίδων και τις διευθύνσεις τις οποίες επισκέπτεστε, αλλά και το περιεχόμενο. ʽΈτσι σε περίπτωση που δεν θυμάστε σε ποια σελίδα είδατε κάτι ενδιαφέρον, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε μια λέξη που θυμάστε από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Ο Opera 9.50 θα εμφανίσει άμεσα τις ιστοσελίδες οι οποίες περιλαμβάνουν τη λέξη που εισάγατε και που έχετε επισκεφθεί πρόσφατα.

 

Η international έκδοση του Opera 9.5 που μπορείτε να κατεβάσετε παρακάτω, περιλαμβάνει εκτός των άλλων και εξελληνισμένα μενού.

 

File.png Download: Opera 9.50 International

Link.png Site: Opera.com