Η Apple έδωσε στη κυκλοφορία της δοκιμαστική έκδοση του Safari 4.0 για Windows και Mac υπολογιστές.

 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της νέας έκδοσης είναι η μεγάλη αύξηση στη ταχύτητα εκτέλεσης της Javascript όπου οδηγεί σε πιο γρήγορα φόρτωμα των ιστοσελίδων. Συγκεκριμένα η Apple υποστηρίζει ότι η νέα μηχανή με την ονομασία Nitro, φορτώνει τη javascript 4.2 φορές γρηγορότερο από τη προηγούμενη έκδοση του Safari, 3 φορές από Firefox 3.0 και μέχρι 30 φορές γρηγορότερα από τον Internet Explorer 7.0 της Microsoft.

 

 

Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης

 

* Νέος σχεδιασμός : Ο Safari 4.0 πλέον δείχνει ως εγγενής εφαρμογή των Windows XP/Vista και δε διαφέρει στην εμφάνιση από άλλες εφαρμογές.

* Top Sites : Αντίστοιχο του Speedial του Opera και του Google Chrome, σας επιτρέπει να δείτε με μια ματιά τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε περισσότερο, σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον.

* Cover Flow : Το γνωστό χαρακτηριστικό του iTunes και του iPhone/iPod Touch, επιτρέπει τη γρήγορη εμφάνιση του ιστορικού πλοήγησης σας σε ιστοσελίδες όπου εμφανίζονται ως μικρογραφίες.

* Νέος σχεδιασμός Tabs : Ένα χαρακτηριστικό που το είδαμε για πρώτη φορά στον Chrome, οι καρτέλες με τις ιστοσελίδες πλέον βρίσκονται στο άνω μέρω του προγράμματος για μεγαλύτερη ευκολία και χώρο.

* Προστασία από κακόβουλες ιστοσελίδες : Ενσωματωμένη υποστήριξη προστασία από κακόβουλες ιστοσελίδες και χαρακτηριστική επισήμανση όταν επισκέπτεστε κάποια από αυτές.

* Acid3 Test: Απόλυτη επιτυχία 100/100 στη δοκιμασία Acid3 που φανερώνει την αποτελεσματικότητα του browser στο rendering με βάση τα web standards, τη javascript και το DOM.

 

post-331-129062987819_thumb.jpg[caption]Safari 4.0 beta[/caption]post-331-129062987849_thumb.jpg[caption]Safari 4.0 beta[/caption]

Για μια αναλυτική λίστα με όλα τα χαρακτηριστικά του Safari 4.0 μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα

 

File.png Download: Safari 4.0 beta για Windows

File.png Download: Safari 4.0 beta για MacOS X 10.5 "Leopard"