Απ΄ότι φαίνεται τα σχέδια της Canonical για την επέκταση του Ubuntu δε σταματάνε στην ανακοίνωση του Ubuntu TV που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, καθώς σήμερα η εταιρεία προανήγγειλε την επέκταση του λειτουργικού της συστήματος στις Android πολυπύρηνες συσκευές. Δεν πρόκειται για κάποια εφαρμογή που τρέχει “επάνω” στο Android, ούτε για κάποιο προσομοιωτή του Ubuntu. Είναι ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα του Ubuntu το οποίο τρέχει παράλληλα με το λογισμικό του Android, με κοινό πυρήνα ο οποίος θα δίνει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του χρήστη.

 

Στην κανονική της λειτουργία μια τέτοια συσκευή για παράδειγμα ένα Android smartphone, θα λειτουργεί όπως όλοι γνωρίζουμε. Όταν όμως συνδεθεί με κάποια οθόνη το περιβάλλον “μεταμορφώνεται” στην πλήρη έκδοση του Ubuntu. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές του εγχειρήματος, μια τέτοια λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη για τους χρήστες καθώς συνδυάζει το κινητό τηλέφωνο με την εμπειρία ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι η ενοποίηση των εφαρμογών και δεδομένων του χρήστη όπως τα email, ο τηλεφωνικός κατάλογος, φωτογραφίες και video, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων σε οποιοδήποτε περιβάλλον και να βρίσκεται ο χρήστης.

 

ubuntu-android-02.jpg

post-39041-0-09109000-1330124219_thumb.pngpost-39041-0-74288700-1330124222_thumb.png

 

Ακόμη ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η σύνδεση σε τηλεόραση μέσω HDMI, όπου όταν αυτή επιτευχθεί το περιβάλλον δεν αλλάζει σε Ubuntu desktop, αλλά στο περιβάλλον του Ubuntu TV. Τα πρώτα smartphones που θα υποστηρίζουν το Ubuntu για Android θα παρουσιαστούν στην έκθεση MWC της Βαρκελώνης της επόμενη εβδομάδα.

 

 

Link.png Site: techcrunch.com

Link.png Site: ubuntu.com