Ένα νέο tablet, το BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition, κυκλοφόρησε από την Canonical, το οποίο φυσικά τρέχει το Ubuntu, μια από τις πιο δημοφιλείς διανομές Linux.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου tablet είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως desktop υπολογιστής.

 

Συγκεκριμένα, η Unity Engine μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές περιστάσεις, είτε δηλαδή χρησιμοποιείται σκέτο το tablet μέσω της οθόνης αφής, είτε χρησιμοποιείται έχοντας συνδεθεί με οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι.

 

Το γραφικό περιβάλλον του M10 λοιπόν, προσαρμόζεται ανάλογα όταν είναι συνδεδεμένο με άλλα περιφερειακά και όταν χρησιμοποιείται μόνο το tablet, παραδείγματος χάρη αλλάζοντας το μέγεθος των παραθύρων.

 

gallery_363048_2550_24893.jpg

 

Το M10 δεν αναμένεται να προσελκύσει μεγάλη μερίδα των καταναλωτών, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης εφαρμογών σε σχέση με το Android και το iOS. Ωστόσο, μπορεί να φανεί χρήσιμο σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα.

 

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή MediaTek χρονισμένο στο 1,5 GHz, 2 GB μνήμης RAM και 16 GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας microSD. Επιπλέον ενσωματώνει κάμερα 8 MP και οθόνη 10,1 ιντσών. Έχει πάχος 8,2 χιλιοστά και ζυγίζει 470 γραμμάρια.

 

Με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το M10 ανταγωνίζεται κυρίως τα Chromebooks και τις συσκευές που υποστηρίζουν τη λειτουργία Windows Continuum. Το BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί η τιμή προς το παρόν.

 

Link.png Site: TechRadar