Ήδη έχει λεχθεί από διάφορες πηγές ότι τα πρώτα smartphones με λειτουργικό Ubuntu θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του χρόνου. Πράγματι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Canonical, ο Mark Shuttleworth, δήλωσε επίσημα ότι τα πρώτα smartphones με Ubuntu OS θα καταφθάσουν συγκεκριμένα τον Οκτώβριο και οι προγραμματιστές θα αποκτήσουν πρόσβαση στο λειτουργικό μέσα σε αυτόν τον μήνα.

Άγνωστο παραμένει σε αυτό το σημείο ποιες συσκευές θα έρθουν προεγκατεστημένες με αυτό, αλλά οι developers εφαρμογών θα μπορούν να εργαστούν με το OS πάνω στο Galaxy Nexus.

 

To Ubuntu OS έχει μακρά ιστορία στο χώρο των desktop, αποτελώντας μια αρκετά δημοφιλή πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού. Καθώς πλέον θα εισέλθει στο χώρο των μικρότερων οθονών, αυτών δηλαδή των φορητών συσκευών, το OS θα χρησιμοποιεί τους ίδιους drivers με τα Android smartphones και θα δύναται να τρέξει σε κάθε entry-level συσκευή.

 

Επιπλέον το λογισμικό θα χρησιμοποιεί native apps, που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή που θα μπορεί να τρέχει και σε smartphone αλλά και σε desktop. Πολλοί πάροχοι ανά τον κόσμο έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους στις νέες συσκευές που ετοιμάζονται, αλλά μένει να δούμε με ποιους θα επιλέξει να συνεργαστεί η Canonical.

 

Link.png Site: http://news.cnet.com/8301-1035_3-57568089-94/ubuntu-os-smartphones-to-hit-stores-in-october/[/url]']cnet.com