Χθες η Microsoft σε ειδική εκδήλωση παρουσίασε τα Windows 10 S, μια νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές και φοιτητές, αλλά και σε κατασκευαστές που θέλουν να κυκλοφορήσουν στην αγορά συστήματα που τιμολογιακά να είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα Chromebooks.

Από την πρώτη στιγμή η Microsoft ανέφερε ότι οποιοδήποτε σύστημα με Windows 10 S, μπορεί να αναβαθμιστεί σε Windows 10 Pro, χωρίς όμως να κάνει γνωστό το κόστος. Η σημαντική αυτή πληροφορία πλέον είναι διαθέσιμη, με το κόστος να έχει οριστεί στα $49. Όσοι προχωρήσουν στην αναβάθμιση, θα μπορέσουν να «ξεπεράσουν» και το σημαντικότερο περιορισμό των Windows 10 S, αυτό της αποκλειστικής εκτέλεσης εφαρμογών που υπάρχουν στο Windows Store, με όλες τις άλλες εφαρμογές να αποκλείονται από το σύστημα για λόγους ασφάλειας.

 

Το κόστος αναβάθμισης είναι το ίδιο για όλα τα συστήματα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, ακόμα και αν αυτά κοστίζουν από $189 όπως ανακοίνωσε χθες η Microsoft. Εξαίρεση αποτελεί το νέο Surface Laptop που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, και του οποίου οι κάτοχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν την αναβάθμιση μέχρι το τέλος του έτους.

 

Link.png Site: TechCrunch