Τα Live Tiles έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με τα Windows 8, και παρόλο που αποτελούν βασικό στοιχείο και της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας Windows 10, έχουν παραμείνει σχεδόν απαράλλαχτα, τόσο σε επίπεδο διαδραστικότητας και εμφάνισης όσο και σε επίπεδο λειτουργικότητας.

Από ότι φαίνεται ωστόσο, η Microsoft αναμένεται στο επερχόμενο συνέδριο Build 2016, που ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη, στις 30 Μαρτίου, να ανακοινώσει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά στα Live Tiles.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, την 1η Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί ένα keynote session με τον τίτλο “What’s New for Tiles and Toast Notifications”, και στην περιγραφή του περιλαμβάνεται το εξής: τα Live Tiles για τα Windows 10 “εξελίσσονται με δύο εκπλήξεις που ζητήσατε πολλοί, και που δεν θα θέλατε να χάσετε”.

 

Ένα από τα χαρακτηριστικά των Windows 10 που δεν κατάφερε να φτάσει στην τελική έκδοση ήταν τα Live Tiles με διαδραστικά χαρακτηριστικά, που ενδεχομένως περιλάμβαναν διαδραστικές ειδοποιήσεις, που δεν απαιτούσαν από τους χρήστες να αφήσουν την εφαρμογή που εργάζονταν εκείνη την ώρα.

 

Μία άλλη πιθανότητα μπορεί να είναι κάτι που μοιάζει με το νέο slide-over χαρακτηριστικό του iOS, όπου μία εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μικρό τμήμα της οθόνης, ενώ ο χρήστης διατηρεί το βασικό app ανοιχτό στο προσκήνιο. Φανταστείτε σαν ένα Tile για emails, που επιτρέπει στον χρήστη να κάνει scrolling στo inbox του απαντώντας αν χρειαστεί σε μεμονωμένα μηνύματα.

 

Link.png Site: SlashGear