Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι φέρνει το Copilot AI και στα Windows 10, κάνοντας κατά πολλούς ένα βήμα πίσω στις φιλοδοξίες της στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αρχικά, ο Copilot θα είναι διαθέσιμος σε χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider σε επερχόμενη έκδοση Release Preview, και θα εμφανίζεται στα δεξιά της γραμμής εργασιών. Εκεί, οι χρήστες θα βλέπουν το οικείο περιβάλλον του Copilot, τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν ερωτήσεις στο AI chatbot, να διαχειριστούν χαρακτηριστικά των Windows ή να αλληλεπιδράσουν με έγγραφα. 

Η κίνηση αυτή δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς το Windows Central είχε αναφέρει νωρίτερα ότι τα Windows 10 θα αποκτούσαν και αυτά το Copilot. Παρόλο που τα Windows 11 είναι το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft, αντιπροσωπεύουν μόλις το 26% των εγκαταστάσεων Windows, σύμφωνα με την GlobalStats. Συγκριτικά, τα Windows 10 έχουν ακόμα 69% της αγοράς.

CopilotConsumer_LightMode_1920_1.jpg.17785beeb92b0cb851d4f97b69076ae2.jpg

Copilot AI στα Windows 10

Το 2020, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 βρίσκονταν εγκατεστημένα σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές και όπως φαίνεται ο αριθμός αυτός είναι παρόμοιος ακόμη και στις μέρες μας. Η αναφορά του Windows Central υποδηλώνει ότι τα Windows 11 βρίσκονται σε 400 εκατομμύρια συσκευές συγκριτικά. Κοιτώντας αυτούς τους αριθμούς, είναι λογικό γιατί η Microsoft φέρνει την τελευταία της τεχνολογία σε ένα γηράσκον λειτουργικό αφού η ημερομηνία λήξης υποστήριξης είναι ακόμα στις 14 Οκτωβρίου 2025, κάτι που ήδη έχει δημιουργήσει αντιδράσεις. Έτσι η εταιρεία θα μπορέσει να δηλώσει ότι έφερε τον AI Copilot σε 1,4 δισεκατομμύρια συσκευές το 2023, μια χρονιά που η τεχνητή νοημοσύνη αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης στο χώρο της τεχνολογίας.

Ο Copilot των Windows 10 θα δοκιμαστεί τους επόμενους μήνες με χρήστες που ζουν στη Βόρεια Αμερική, καθώς και σε τμήματα της Ασίας και της Νότιας Αμερικής. Για τους χρήστες Windows Insider που θέλουν να λάβουν την ενημέρωση, η Microsoft προτείνει την εγκατάσταση της preview έκδοσης του Νοεμβρίου. Επιπλέον, χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία " Get the latest updates as soon as they're available" στο μενού του Windows Update. 
 

  • Like 1