Η Microsoft σχεδίαζε να παρουσιάσει τα Windows 10X με συσκευές διπλής οθόνης (dual-screen) όπως το Surface Neo.

Όμως εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η Microsoft αναγκάστηκε να επανεξετάσει την κατάσταση και τελικά να αποφασίσει να συνεχίσει την ανάπτυξη του λειτουργικού της συστήματος με γνώμονα τις συσκευές μονής οθόνης, δηλαδή τις συμβατικές συσκευές. Σε ανάρτηση που υπέγραψε ο Chief Product Officer της Microsoft, Panos Panay, στο επίσημο blog για τα Windows της εταιρείας, αποκάλυψε ότι οι πελάτες δαπανούν περισσότερα τέσσερα τρισεκατομμύρια λεπτά τον μήνα στα Windows 10, αύξηση που ισοδυναμεί με 75% από έτος σε έτος.

Αυτή η μεγάλη αύξηση στον χρόνο που δαπανούν οι χρήστες μπροστά από τις συσκευές Windows 10 τους αντικατοπτρίζει την σημερινή κατάσταση, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι ξεκίνησαν να εργάζονται από το σπίτι τους χρησιμοποιώντας φορητούς και desktop υπολογιστές.

Όπως και να έχει ωστόσο, ανεξάρτητα από το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο (εξαιτίας των αλλαγών που έγιναν με τη πανδημία), το ότι ο κόσμος δαπανά πολύ περισσότερο χρόνο σήμερα μπροστά από το λειτουργικό σύστημα της Microsoft είναι μία πραγματικότητα. Όσον αφορά στα λειτουργικά συστήματα, ο Chief Product Officer της Microsoft, Panos Panay έκανε γνωστό ότι η εταιρεία τώρα έχει επικεντρωθεί και έχει δώσει προτεραιότητα στις single-screen συσκευές Windows 10X που «εκμεταλλεύονται την ισχύ του cloud» αφήνοντας τις dual-screen συσκευές όπως το Surface Neo σε δεύτερη μοίρα. Παρόλα αυτά, όπως επεσήμανε ο ίδιος, η Microsoft συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τις συσκευές διπλής οθόνης και βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους συνεργάτες της/ OEMs για να προσδιορίσει τη κατάλληλη στιγμή για να διατεθούν στην αγορά. Το Android-based Surface Duo από την άλλη, δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί από τις εξελίξεις, και προορίζεται να κυκλοφορήσει κανονικά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών φέτος.

Στο μεσοδιάστημα, οι χρήστες των Windows βρίσκονται σε φάση αναμονής για την αναβάθμιση Μαΐου του 2020, που πρόκειται να φέρει διάφορες αναβαθμίσεις και βελτιώσεις, μεταξύ των οποίων είναι ένας απλούστερος, εξορθολογισμένος τρόπος σύνδεσης συσκευών Bluetooth, αλλά και αλλαγές στην λειτουργία ευρετηρίασης στο Windows Search ώστε να βελτιωθεί η απόδοση στα συστήματα που έχουν παραδοσιακό σκληρό δίσκο κ.ά.

Techspot